Belçika Başbakan Yardımcısı Petra de Sutter, ülkesinin de Norveç, İrlanda ve İspanya gibi Filistin devletini tanıması gerektiğini belirtti. De Sutter, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Norveç, İrlanda ve İspanya'nın Filistin devletini tanıma kararına dair bir haber metni paylaşarak, "Belçika da Norveç, İrlanda ve İspanya'yı takip etmeli." ifadesini kullandı.

Belcika Petra De Sutter 22052024 3

FİLİSTİN HALKININ HAKKI

De Sutter, "Artık Filistin halkının bağımsız bir devlet hakkı da dahil olmak üzere kendi kaderini tayin etme hakkını tanımanın zamanıdır." değerlendirmesinde bulundu. Aylardır yaptığı gibi bugün de hükümet çalışmalarında bunun için mücadele edeceğini kaydeden de Sutter, Filistin'e olan desteğini bir kez daha vurguladı.

Belcika Petra De Sutter 22052024 2

BELÇİKA DIŞİŞLERİ BAKANI'NIN AÇIKLAMALARI

Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib ise konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda, ülkesindeki bölgesel hükümetler arasında Filistin devletini tanımaya yönelik bir anlaşmanın mevcut olduğunu, ancak bunun "zamanı gelince" duyurulacak bir karar olduğunu sıklıkla ifade ediyor.

Belcika Petra De Sutter 22052024 4

De Sutter'in bu açıklamaları, Belçika'nın Filistin'i tanıma sürecinde atılacak adımları hızlandırmak için bir baskı unsuru olarak değerlendiriliyor.