Bedelli askerlik ücreti hesaplaması 2024, temmuz ayının yakınlaşması ile araştırılan konular arasında yerini aldı. Bedelli askerlik yapmak isteyen ve başvuru şartlarını taşıyan yükümlüler, 2024 yılının ikinci yarısından sonra yani 30 Haziran'dan itibaren yeni bedelli askerlik ücretine göre ödemelerini yapacaklar. Bedelli askerlik ücreti, ocak ayında yapılan son artışla birlikte 182.609,04 TL olmuştu. Peki yeni bedelli ücreti ne kadar? Bedelli askerlik başvurusu kaç TL oldu, ne kadar? Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar..

bedelli-askerlik-1

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ TEMMUZ 2024

2024 bedelli askerlik ücreti açıklandı mı? Temmuz ayı bedelli askerlik ücreti kaç TL oldu? gibi soruların yanıtı, bedelli askerlik yapmak isteyenler tarafından araştırılıyor. Temmuz-Aralık 2024 bedelli askerlik başvurusunu yapacak olanlar yeni memur zammına göre belirlenecek olan ücretleri ödeyecek. Bedelli askerlik ücreti 01 Ocak-30 Haziran 2024 dönemi için 182.609,04 TL olarak belirlenmişti.

Memur aylık katsayısı ile beraber haziran-aralık 2024 tarihlerini kapsayan bedelli askerlik ücreti de belli olacak.Haziran ayı enflasyon rakamlarının netleşmesinin ardından memur, memur emeklisi, SGK ve Bağkurluların maaşlarına yapılacak zam oranı netlik kazanacak. Ancak bedelli askerlik ücretleri henüz belli olmadı. Memur aylık katsayısı hesaplanarak yeni bedelli askerlik ücreti kesinleşmiş olacak.

Askerlik 3

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bedelli askerlik başvurusu için belirli şartlar bulunmaktadır. Kanunda yer alan şartları yerine getiren kişiler, senelik olarak belirlenen ücreti ödeyerek askerliğini tamamlayabilmektedir. Bedelli askerlik başvuruları hem askerlik şubelerinden hem de e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilir. Bedelli askerlik başvurusunu tamamlayan adaylar için, ödeme süreci hemen başlamaktadır.

askerlik_4

7179 sayılı Askeralma Kanunu 9’uncu maddesi gereğince bedelli askerliğe başvurmak isteyen yükümlüler;

a. Müracaat tarihine kadar (bu tarih dâhil) yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kaydı olmayanlardan istekli olanlar e-Devlet üzerinden veya askerlik şubelerinden,

b. Müracaat tarihine kadar yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kaydı olanlardan (bu tarih dâhil) istekli olanlar askerlik şubelerinden;

kendisi, eşi, birinci veya ikinci derece kanuni yakınları, vekilleri ya da vasileri aracılığıyla yılın son mesai günü, mesai bitimine kadar müracaat edebilir.

Editör: Nurseli Fırat