İnsan hakları ve kişisel verilerin korunması konusunda makaleleri ve “Uzlaştırma” ile “İcra İflas Suçları” isimli iki ayrı kitabı bulunan Başsavcı Vekili Dr. Raif Bıkmaz üçüncü kitabını yayımladı. Bıkmaz, “Türk Ceza Hukukunda Dolandırıcılık Suçu” kitabında, tüm yönleriyle dolandırıcılık suçu ve etkin soruşturulması, cezanın belirlenmesi, uygulamadaki sorunlar ve Yargıtay uygulamalarını ele alıyor.

TÜRK HUKUKUNDE EN ÇOK DÜZENLEME YAPILAN SUÇLARDAN

Başsavcı Vekili Bıkmaz kitabının önsözünde, Türk Ceza Hukuku’nda en çok değişikliğe uğrayan suçlar arasında dolandırıcılık suçu düzenlemesinin olduğuna dikkat çekerek “Doktora tez konusu olarak dolandırıcılık suçunu seçmemdeki en temel neden bu suçun işlenmesinde sürekli artış görülmesine rağmen yargısal anlamda suçla mücadelede yeterli refleksin gösterilmediği ve gerek soruşturma, gerekse yargılamada suçla mücadelede yeterli ve etkin başarı elde edilmediği gibi bilimsel çalışmaların da yeterli olmamasıdır. Bu konuda katkı sağlamak ve suçla etkin mücadele için detaylı çalışma yapmak üzere Türk Ceza Hukukunda Dolandırıcılık Suçu konulu bu eseri yazma gereği hasıl olmuştur” dedi.

RAİF BIKMAZ KİMDİR?

1969 Bingöl doğumlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığında kısa bir süre Personel Uzman Yardımcısı olarak çalışmasından sonra, hakimlik savcılık mesleğine geçmiştir. Ülkenin değişik yerlerinde cumhuriyet savcısı olarak görev yapmıştır.

Kitap

Editör: Haber Merkezi