İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesindeki 5’inci duruşmaya, tutuksuz sanık Özlem Ö. ve şikayetçi Nezaket A. katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu. 

SAVCI CEZA İSTEDİ

Şikayetçi Nezaket A'nın avukatı, sanığın üzerine atılı suçtan cezalandırılmasını isterken; sanık Özlem Ö'nün avukatı ise müvekkilinin beraatine karar verilmesini talep etti. Aile Bakanlığı avukatı Hatice Boz da sanığın cezalandırılmasını talebinde bulundu. Duruşma savcısı esas hakkındaki görüşünde, sanığın başörtüsü bulunduğu için Nezaket A’yı staja başlatmayarak üzerine atılı suçu işlediğine dair yeterli delil bulunduğu gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti. 

NÜFUZU KÖTÜYE KULLANARAK EĞİTİM HAKKINI ENGELLEMEKTEN CEZA VERİLDİ

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Özlem Ö'yü "Kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi" suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

10 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Kağıthane’de bulunan bir koleje 21 Eylül 2022’de staj yapması için yönlendirilen başörtülü öğrenci Nezaket A.'yı (22), okulun yönetmeliğini gerekçe göstererek alamayacaklarını söylediği iddia ediliyordu. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü 3.sınıf öğrencisi Nezaket A'nın savcılığa şikayette bulunduğu, başörtüsü gerekçesiyle staja kabul etmediğini ifade ettiği kaydediliyordu. Sanık Özlem Ö'nün "Kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi" suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapsi talep ediliyordu. 

Editör: Haber Merkezi