Düzce'den, 25. ve 26. Dönem AK Parti Milletvekilliği ve 65. Dönem T.C Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yapan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gündem oldu. 

Faruk

"BOLU DAĞI DEĞİL, DÜZCE DAĞI'DIR"

Belediye Başkanı Özlü, yaptığı paylaşımla ‘Bolu Dağı’ isminin coğrafi olarak yanlış olduğunu belirtti. Özlü, "Doğru bilinen yanlışlar vardır. Yanlıştır, ama insanlar doğru sanırlar. Bunlardan birisi de "Bolu Dağı" ismidir. Aslında Bolu tarafında "dağ" yoktur. Bolu tarafı "ovadır". Dağ Düzce tarafındadır. Coğrafi yapısına göre burası "Bolu Dağı" değil, “Düzce Dağı"dır." dedi.

Tanju

TANJU ÖZCAN'DAN CEVAP GECİKMEDİ

Konuyla ilgili yapılan paylaşıma cevap veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise, "Düzce’nin mevcut Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü Bolu Dağı’na göz koymuş. Bolu Dağı, Bolu’nun simgesidir. Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olma. Kaynaşlı’yı, Yığılca’yı ve Akçakoca’yı elinden aldırma bana. Akıllı ol!" dedi.

Qqqw2

"LAFA BAKARIM LAF MI DİYE, SÖYLEYENE BAKARIM ADAM MI DİYE"

Tanju Özcan'ın paylaşımını alıntılayan Faruk Özlü ise Mevlana'nın sözlerini paylaşarak, "Mevlana der ki; ‘bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye" ifadelerini kullandı. Akıllı ol lafına ayrıca değinen Özlü, Tanju Özcan'a "Akıllı ol bahsini seninle ayrıca konuşacağım" dedi.