Samsun’da uzun yıllardır belediyenin basın biriminde görev yapan ve Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen basın kartı sahibi gazeteci Zerrin Somuncu, 2019 yılından bu yana çalıştığı Atakum Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğünden alınarak temizlik görevlisi olarak görevlendirildi. Aynı partiden farklı bir yönetimin göreve gelmesinin ardından temizlik görevine verilen Somuncu, yaşadığı durumu kamuoyuyla paylaşarak destek talebinde bulundu.

YENİ GÖREV VE HAKSIZLIK

Zerrin Somuncu, görev değişikliğinin kendisine tebliğ edilmesinin ardından yeni görev yerine gittiğini belirterek, “Görevim tebliğ edildiğinde yeni yerime gittim ve benimle düğün salonu müdürü olarak tanıştırılan amirimden ‘Hep pırıl pırıl olmalı’ uyarısıyla sözlü olarak yeni görevlerimi aldım ve ardından temizlik görevlisi olarak çalışmaya başladım” dedi. Yaşadığı durumun büyük bir haksızlık olduğunu vurgulayan Somuncu, bu haksızlığın düzeltilmesi için yapılan tüm çabaların sonuçsuz kaldığını ifade etti.

Atakum Belediyesi Zerrin Somuncu 16052024 Iha3

EKİP ARKADAŞLARINA DA SÜRGÜN

Somuncu, yalnızca kendisinin değil, ekibindeki diğer arkadaşlarının da benzer şekilde görev değişiklikleriyle karşı karşıya kaldığını söyledi. “Ekibimizdeki fotoğrafçı arkadaşımız Fen İşleri Müdürlüğünde taş parke döşeme görevine, kameraman arkadaşımız da Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde sokak süpürgecisi olarak görevlendirildi. Her iki mesai arkadaşım da işlerini kaybetmemek için yeni görevlerine başladı. Ayrıca, görevlendirilmelerden önce ekibimizden 3 kişinin de işine son verildi” ifadelerini kullandı.

Atakum Belediyesi Zerrin Somuncu 16052024 Iha2

TOPLANTI TALEPLERİ SONUÇSUZ KALDI

Zerrin Somuncu, bu süreçte tüm toplantı taleplerinin sonuçsuz kaldığını belirterek, “Öğleden sonra geleceğiz, yarın geleceğiz diyerek toplantı süreci uzatıldı ve o toplantı hiç yapılmadı. Birim müdürümüzle birebir görüşmemiz engellendi. Suç isnat edildi ve ‘oturtulduğumuz’ odanın önünde ‘oturması’ için görevlendirilen iki personel tarafından gerek sözlü gerekse jest ve mimiklerle baskı yapıldı” dedi.

Atakum Belediyesi Zerrin Somuncu 16052024 Iha1

MÜCADELEYE DEVAM ÇAĞRISI

Yaşadığı durumu ve haksızlığı dile getiren Somuncu, halka hizmet vermekle sorumlu kurumların yapısına ve işlevselliğine ağır zarar veren ‘sürgün zihniyeti’ne karşı durduğunu belirterek, “Bu haksızlık karşısında dimdik duruyor, mücadelemde yanımda olmanızı diliyorum” çağrısında bulundu.

YÖNETİM CHP’DEN CHP’YE GEÇTİ

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerde CHP’li Cemil Deveci başkanlığa seçilmiş, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde ise yine halk CHP’li yönetimi tercih ederek Atakum Belediyesi Başkanlığına Serhat Türkel’i getirmişti. Cemil Deveci döneminde görev yapan Zerrin Somuncu, göreve Serhat Türkel’in gelmesiyle birlikte temizlik işlerine sürüldü.