İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu İstanbul merkezli 12 ildeki "Kuyu-4" operasyonlarında 62 kişi yakalanmıştı. Operasyonun detaylarına Ekol TV Muhabiri Çağdaş Evren Şenlik ulaştı.

Baronların mesajlarının deşifrelerini aktaran Çağdaş Evren Şenlik " Son dönemlerin en kapsamlı operasyonlarından biri Kuyu-4 operasyonu. Bu operasyonlarda 4 büyük baron yakalandı. Operasyonların detayları ise merak ediliyordu. Bu 4 baron yurt dışına uyuşturucu sevkiyatı yapan isim. İbrahim Kurtar, Orhan Ünğan, Selim Işık ve Aydın Razaki bu 4 isim birçok soruşturmanın merkezinde yer alıyor.

YER ALTI DÜNYASININ WHATSAPP'I: SKY- ECC
Yaklaşık 10 ay önce başlayan teknik ve fiziki takip sonucunda bu 4 ismin SKY- ECC isimli uygulamadan iletişim kurduğu tespit edildi. Ve bu aslında yeraltı dünyasının WhatsApp'ı diyebiliriz. SKY- ECC Kanada tarafından üretilen bir uygulama. 100 binden fazla kişi kullanıyor. Dünyadaki tüm suç örgütleri bu bahsettiğimiz uygulamayı kullanıyor. Bu uygulama üzerinden 4 organize suç örgütü uyuşturucu fotoğraflarını paylaşıyor sevkiyat haritalarını çıkarıyor kısacası tüm organizasyonu bu uygulama üzerinden yapıyor.

EMNİYET VE FBI ORTAK HAREKET ETTİ
Emniyet birimleri ABD ile iletişime geçti ve FBI ıle ortak operasyon düzenledi.FBI bu uygulamayı açtı ve emniyetin önüne sundu. Emniyette bu baronun konuşmalarını deşifre etti. Bu 4 suç örgütünün buradan elde ettiği parayla kara para akladığı ortaya çıktı. Hayalet' lakaplı uyuşturucu baronu Orhan Ünğan bu operasyonun kilit isimlerinden. Zaten Ünğan aynı zamanda İranlı firari uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'nın kızı Arzu Şerifi Zindaşti'yi öldürmekten suçlanıyor. Orhan Ünğan ismini geçtiğimiz yıllarda değiştirmiş ve Mert olarak belirlemiş. SKY- ECC'deki mesajlar hala deşifre ediliyor.

Editör: Barış Sözal