Av yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçılar dün gece "vira bismillah" diyerek denize açıldı ve yeni av sezonunun ilk ağlarını attı. 15 Nisan’da başlayan av yasağının kalkmasıyla birlikte İstanbul Karaköy Balık Pazarı da yeniden hareketlendi.

İSTAVRİTİN KİLOSU 350 TL

Yeni sezonun ilk gününde tezgahlarda bolca balık yerini alırken, fiyatlar da dikkat çekti.

  • İstavritin kilosu 350 liradan,

1 PALAMUT 200 TL 

  • Palamudun tanesi 200 liradan

LEVREK VE ÇİPURA 100 TL

  • Levrek ve çupranın tanesi ise 100 liradan satışa sunuldu.

PALAMUT FİYATLARI NE OLACAK?

Karaköy Balık Pazarı’nda balıkçılık yapan Samet Varyemez, bu sezon palamut bolluğu yaşanacağını belirtti. "Geçen sene palamut yoktu, millet palamudu özledi. Bu sene denizde palamut bol, onun peşinden de çinekop ve lüfer bolluğu geleceği söyleniyor" diyen Varyemez, fiyatların da balığın durumuna göre değiştiğini ifade etti. “Palamudu 200 liradan 150 liraya indirdik. Balık bol oldukça fiyatlar da düşer, az olunca yükselir. İnşallah bu sene hem balık büyüyecek hem de fiyatı düşecek” diye ekledi. Hamsinin henüz tezgahlarda yer almadığını belirten Varyemez, mevcut fiyatların ise geçen seneye göre daha uygun olduğunu söyledi. 

"PALAMUT 100 LİRAYA KADAR DÜŞECEK"

Balıkçı Savaş Düzenli ise bu sene balık tezgahlarının adeta palamutla dolup taştığını ifade etti. "İnsanlar palamut odaklı, geçen seneden kalma bir palamut hasreti var. Şu anda tezgahların yüzde 90'ı palamutla dolu" diyen Düzenli, palamutun bol olması sebebiyle fiyatların da önümüzdeki günlerde daha da düşebileceğini belirtti. “Belki önümüzdeki günlerde palamut 150 lira ya da 100 liraya kadar düşecek” dedi.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu