Bakan Tunç, konuşmalarında şu ifadelerie yer verdi: "Görülmekte yönelik bir davaya yönelik tehdit içeren sözler söylemek yakışmaz. Kimse yargıya parmak sallayamaz. Hukuk sistemimiz açısından uygun değil. Yargı kararını beğenmezseniz bunun temyizi var. Kabadayı bir şekilde parmak sallayarak ifadeler kullanmak hiçbir makam sahibine yakışmaz. Yargı bağımsızdır.

"KİMSE YARGIYA PARMAK SALLAYAMAZ"

Görülmekte yönelik bir davaya yönelik tehdit içeren sözler söylemek yakışmaz. Kimse yargıya parmak sallayamaz. Hukuk sistemimiz açısından uygun değil. Yargı kararını beğenmezseniz bunun temyizi var. Kabadayı bir şekilde parmak sallayarak ifadeler kullanmak hiçbir makam sahibine yakışmaz. Yargı bağımsızdır. Hiç kimse yargı mensuplarını korkutamaz. Yargı kararları elbette ki eleştirilebilir. Yargı kararları eleştirilemez değil. Dolayısıyla çıkıp TV programına çıkarak parmak sallayarak tehdit ederek yargı mensuplarını etkileyemezsiniz. Hiçbir parmak sallamadan etkilenmezler bunun da böyle bilinmesi lazım.

"KİMİN TUTUKLANIP TUTUKLANMAYACAĞINA YARGI KARAR VERİYOR" 

Toplumda şiddet olayları artıyor diye kesin bir kanaate vermek doğru değil. Bilişim yoluyla dolandırıcılık suçları artıyor. Vatandaşlarımızın çok dikkatli olması lazım. Görünürlük de arttı. Biz suçla mücadeleyi sadece cezalandırma olarak da görmüyoruz. Kimin tutuklanıp tutuklanmayacağına yargı karar veriyor."

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ile 5 yıl siyasi yasak cezası almış, karar istinafa taşınmıştı. İmamoğlu, davayla ilgili "İstinaf benim hakkımda ceza versin bu iktidar Yargıtay kararının gününü göremez. Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin. Size söz: Bu millet ayağa kalkar" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Barış Sözal