Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliler hakkında kritik bir açıklamada bulundu. 

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılında Çalışma Hayatı’ adlı panele katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Yaptığı konuşmada , emekliye yapılacak zamla ilgili bilgiler verdi. Çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye verileceğini belirten Bakan Işıkhan, emeklinin yüzünün güldürecek yeni adımlar atılacağını ifade etti.

eaiaieaieaie

EMEKLİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK YENİ ADIMLAR

Tüm Türkiye’yi hüzne boğan  6-7 Şubat depremlerinde dahi teşviklerle ekonomiyi güçlendiren adımlar atıldığını belirten Bakan Işıkhan, ekonominin çarklarını durdurmadıklarını, Asgari ücrete ilave artış yapılarak bir yıl içinde yüzde 107 zam yapıldığını ayrıca en düşük memur maaşını 22 Bin TL'ye çıkarıldığını hatırlattı. Emekliler hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye verileceğini ve emeklilerin yüzünü güldürecek yeni adımlar atılacağını belirterek müjdeyi verdi.

aeiaiaie

Bakan Işıkhan ayrıca , gençlere yönelik politikaların üzerinde hassasiyetle durduklarını belirterek yoğun bir mesayi harcadıklarını söyledi. Genç istihdam için çaba sarf ettiklerini belirterek, bu yüzyılın kalkınma yüzyılı olacağını ve bunu da gençlerle yapacaklarını ifade etti.

Geçtiğimiz gün açıklanan Ekim ayı enflasyon verilerine göre, yıllık enflasyon yüzde 61,4'e geriledi. Enflasyon hakkında ayrıntılı bilgiyi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bir değerlendirme yayımladı.

GIDA FİYATLARI DİKKAT ÇEKTİ

Taze meyve-sebze hariç gıdada fiyat artışlarının gücünü koruduğuna işaret eden TCMB, Ekim ayında üretici fiyatlarındaki artışın önemli ölçüde yavaşladığını ayrıca yıllık üretici enflasyonunun belirgin oranda gerilediğini vurguladı.  Mevsimsellikten arındırılmış verilerle çekirdek enflasyon göstergelerinde aylık artış oranlarındaki yavaşlamanın sürdüğünü vurgulayan TCMB, bazı kalemlerde ise artışın sürdüğüne dikkat çekti.

KİRALAR ALT GRUPLARI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Raporda ayrıca, giyim ve tüketim mallarının artışını koruduğu ancak kira artışlarının ücret fiyatlarına da sirayet ettiği belirtildi.

EV KİRALARI CEP YAKIYOR

Yıllık yüzde 60’ın üzerinde bir enflasyon göz önüne alındığında 7 bin 500 liralık emekli maaşının düşük kaldığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kabul edip düzeltmenin yapılacağını açıklamıştı. Ev kiralarının ortalama 10 bin lirayı aştığı göz önüne alındığında büyükşehirlerde yaşayan emekliler de büyük zorluk yaşıyor. Yıl başında emekli aylıklarına tatmin edici bir zam yapılması düşünülüyor.