Dilan Polat ve Engin Polat çiftiyle peş peşe gelen kara para aklama tutuklanma operasyonundan farklı sosyal medya fenomenleri de nasibini aldı. Operasyon düzenlenen isimlerin arasında Nihal-Bahar Candan kardeşler de kendilerine yer buldu. Lüks yaşamları ve sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme gelen Bahar ve Nihal Candan kardeşler, salı günü gözaltına alınmıştı.

CANDAN KARDEŞLER TUTUKLANDI

Sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan ile Hacı İsrafil S. savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. Nihal Candan, tutuklama kararını öğrenince sinir krizi geçirerek ağladı.

BAHAR CANDAN: ÜNLÜ OLDUĞUM İÇİN CEZAEVİNE GİRİYORUM

Nihal Candan “Lütfen istemiyorum” diye bağırırken Bahar Candan’ın da ağladığı kameralara yansıdı. Bahar Candan cezaevine sevki sırasında, "Asıl suçlular dışarda beni çekiyorsunuz. Ünlü olduğum için cezaevine giriyorum" ifadelerini kullandı.

BAHAR VE NİHAL CANDAN NEDEN TUTUKLANDI?

“Suç örgütüne üye olma” ve “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından İstanbul'da gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşler ve beraberindeki şüpheli Hacı İsrafil S., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Adliye’sine getirilmişti.

Nöbetçi savcılıktaki işlemleri tamamlanan şüpheliler tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti. Şüpheliler Sulh Ceza Hakimliği’ndeki ifade işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.