Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturmada, gizli tanık ve sanık olan firari Serdar Sertçelik, 25 Mayıs'ta Gürcistan sahte pasaportuyla Macaristan'da yakalandı. Sertçelik'in yurtdışından getirilmesi amacı ile MİT ve İçişleri Bakanlığı devreye girdi.

KARADAĞ'DAN MACARİSTAN'A KAÇTI

MİT'in yaptığı takip sonucu Fransa’nın başkenti Paris’te olduğu düşünülen Serdar Sertçelik'in Karadağ’da olduğu tespit edildi. Sertçelik'in yerinin Adalet Bakanlığı ile paylaşılmasının hemen ardından eş zamanlı olarak Interpol tarafından Serdar Sertçelik hakkında kırmızı bülten kararı çıkarıldı.  Kırmızı bülten kararını öğrenen firari Sertçelik de Karadağ’dan karayolu ile Sırbistan üzerinden Macaristan’a kaçtı. Ancak Sertçelik, Macaristan sınırında Gürcistan sahte pasaportu ile yakayı ele verdi. Adalet Bakanlığı, Sertçelik'in iadesi için adli süreci başlattı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütünün üst düzey yöneticilerinden olan, 'Mal varlığı değerlerinin meşru bir yolla elde edildiği konusunda kanaat uyandırma', 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, 'Kasten öldürme', 'Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme', 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' suçlarından kırmızı bülten ile 17 Mayıs 2024'ten itibaren uluslararası seviyede aranan Sertçelik İçişleri ve Adalet Bakanlığı ile MİT’in müşterek çalışmaları sonucu Macaristan’da yakalandı. MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğümüze bağlı İnterpol Europol Dairesi Başkanlığımızın takibini sürdürdüğü şahıs, 25 Mayıs 2024 tarihinde Gürcistan sahte pasaportu ve Simeon Nikos kimlik bilgisiyle Roszke Sınır Kapısından giriş yapmaya çalışırken yakalandı" denildi.

Editör: Haber Merkezi