İsrail yönetimi, Filistin devletini tanıma kararı aldığını duyuran İspanya, Norveç ve İrlanda'nın Tel Aviv büyükelçilerine, 7 Ekim'de esir alınan kadın askerlerin görüntüsünü izleteceğini açıkladı.

DIŞİŞLERİ BAKANI KATZ'IN AÇIKLAMALARI

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İspanya, Norveç ve İrlanda'nın Filistin devletini tanıyacağını duyurmasının ardından açıklamalarda bulundu. Katz, bu kararın "Hamas'ı ödüllendirmek" anlamına geldiğini iddia ederek, söz konusu ülkelerin Tel Aviv büyükelçilerini Bakanlığa çağırarak "sert bir girişimde" bulunulması talimatını verdiğini belirtti.

BÜYÜKELÇİLERE GÖRÜNTÜ İZLETİLECEK

Katz, İspanya, Norveç ve İrlanda'nın Tel Aviv büyükelçilerine, 7 Ekim'de esir alınan İsrailli kadın askerlerin Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından Gazze Şeridi'ne götürüldüğü anlarda kaydedildiği söylenen görüntülerin izletileceğini açıkladı. Görüntüde, Gazze sınırı yakınında bulunan Nahal Oz yerleşim bölgesinde esir alınan İsrailli kadın askerlerin yer aldığı belirtildi. İsrail Dışişleri Bakanı, sosyal medya paylaşımında bu kişileri "kızlarımız" olarak nitelendirerek dikkat çekti.