Brand Week Istanbul özel sektörde, akademide ve kamu sektöründe çalışan tüm katılımcıları için bu belirsizlik döneminde stratejik bir vizyon geliştirebilecekleri bir platform yaratmayı hedefliyor.  MediaCat Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan, festival temasının duygusal tonuna yönelikse şu açıklamada bulunuyor: “Yeni tarihler ve yeni başlangıçlar her zaman dehşeti ve umudu aynı anda barındırır. Brand Week Istanbul’da geleceğe ve yeni başlangıçlara merakla yaklaşıyoruz. Teşhis kadar, tedavi odağını da vurgulamayı önemsiyoruz. Hayalgücü böyle zamanlarda en büyük yol arkadaşımız. Türkiye’nin tüm yaratıcı zihinlerini bu buluşmada ve tartışmada yer almaya davet ediyorum.”

BRANDWEEK İSTANBUL'DA KİMLER VAR?

Brand Week Istanbul programı 2024 yılında da düşünce ve iş dünyasının önde gelen isimlerini, çarpıcı konu başlıklarında ağırlıyor. MIT Ekonomi Profesörü Daron Acemoğlu, ABD 2024 Demokrat Parti Başkan Adayı Kamala Harris’in dijital stratejisti Mark Adams, World Cities Culture Forum Direktörü Laia Gasch, araştırmacı ve yazar Bekir Ağırdır, yazar Murathan Mungan, pazarlama hiciv ustası Tom Fishburne,  Eski FBI Ajanı ve Cornell Üniversitesi Öğretim Üyesi Kyle Vowinkel, filozof Riccardo Manzotti, sosyolog Steve Fuller, gazeteci ve yazar M. Serdar Kuzuloğlu, Eczacıbaşı Holding, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, sosyal girişimci ve aktivist Laura Visco, Cambridge Üniversitesi uluslararası ilişkiler profesörü Ayşe Zarakol, Marketing Society CEO’su Sophie Devonshire ve çok daha fazla isim 15’i aşkın sahnede Brand Week Istanbul katılımcılarıyla buluşuyor. Bu yılın Onur Konuğu ise komedi sanatının usta ismi Ata Demirer

HANGİ SORULARA CEVAP ARANACAK?

Brand Week Istanbul’un kapsamlı programında yanıtı aranacak sorulardan bazıları ise şöyle:  

Küresel belirsizlikte dünya ve Türkiye nereye gidiyor?
Teknoloji ve insan ilişkisi yaratıcılığı hangi noktalara taşıyabilir? 
21’inci yüzyıl ne tür bir bilinç paradigmasını beraberinde getirmeli?
Kentlerin gelişiminde adil paylaşıma ve kültürel dinamizme nasıl yer açılır?
Bugün “insan”ı ve “insan markası”nı nasıl tanımlamalı; bireyi ve toplum nasıl anlaşılmalı?
İkna ve müzakerede yeni yollar neler? 
Yeni bir siyaset ve toplum sözleşmesinin imkânı nerede yükselir? 
Yakın tarihin pazarlama ve iletişim stratejileri neler olacak?
Yapay zekanın insan, toplum ve iş dünyasındaki kısa ve uzun vadeli etkileri nasıl gerçekleşecek?
Sanat, sağlık ve sporun geleceği nasıl şekillenecek?

EĞLENCE VE DENEYİM SAHNEDE

4 Kasım’da start alan Brand Week Istanbul gündüz programlarıyla bilgi ve ilham paylaşımına odaklanırken, kahve molalarında, öğle aralarında ve akşam saatlerinde de sahneyi eğlence, mizah ve müziğe bırakıyor. Lovemarks, Fark Yaratan Kadınlar, Sardis, Felis ve Curious Felis Ödül törenleri Türkiye’nin yaratıcılığını ve stratejik başarısını kutlarken, birçok sürpriz sanatçı da performanslarıyla katılımcılarla buluşmaya hazırlanıyor.   

Editör: Haber Merkezi