Asya'nın en zengin iş insanının oğlu Mukesh Ambani'nin en küçük oğlu Anant Ambani'nin düğün etkinlikleri Hindistan'ın Mumbai kentinde başladı. Anant ile ilaç devi Encore'un varisi Radhika Merchant'ın 4 günlük düğün töreni, Mart ayında başlayan ve Mark Zuckerberg ile Bill Gates'in de katıldığı gösterişli kutlamaların sonu anlamına geliyor. Çift, Rihanna ve Justin Bieber’in de sahne aldığı kutlamaların ardından bugün Jio adlı komplekste geleneksel Hindu töreniyle evlenecek. Dünyanın en zengin kişilerini de bir araya getirecek düğüne televizyon yıldızı Kim Kardashian, Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair gibi isimler de katılıyor. Ayrıca, Adele'nin düğünde sahne alacağı iddia edilirken düğüne kardeşi Khloé Kardashian ile katılacak olan Kim Kardashian’ın kuaförünü ve stil danışmanını beraberinde getirdiği konuşuluyor.

POLİS TRAFİK UYARISI YAYINLADI

Anant Ambani ve Radhika Merchant Hindu geleneklerine göre evlenecekler. Düğünleri bugün gerçekleşecek. 13 Temmuz'da konuklar Shubh Aashirwad'a katılacak ve düğün resepsiyonu 14 Temmuz'da yapılacak. Mumbai Polisi üç gün sürecek düğün etkinlikleri boyunca geçerli olacak bir trafik uyarısı yayımladı.

Düğüne yerli siyasetçilerin yanı sıra eski ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, eski İngiltere Başbakanları Tony Blair ve Boris Johnson, eski İtalya Başbakanı Matteo Renzi, eski Kanada Başbakanı Stephen Harper, eski Maldivler Devlet Başkanı Mohamed Nasheed, Tanzanya Devlet Başkanı H.E. Samia Suluhu Hassan, eski Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, FIFA Başkanı Gianni Infantino ve eski İsveç Başbakanı Carl Bildt'in de katılması bekleniyor.

Düğünün yapılacağı kompleks, 18,5 dönümlük alanıyla bir FIFA futbol sahasının yaklaşık 12 katı ve New York'taki Empire State Binası'nın 10,3 katı büyüklüğünde. 

100'DEN FAZLA ÖZEL UÇAK KULLANILACAK

Ambani ailesi, Anant Ambani ve Radhika Merchant'ın düğünü için konukları taşımak üzere üç Falcon-2000 jeti kiraladı. Club One Air CEO'su Rajan Mehra HT'ye yaptığı açıklamada etkinlik için 100'den fazla özel uçağın kullanılmasını beklediğini söyledi.

Daily Mail'de yayınlanan bir makaleye göre, düğün öncesi kutlama masrafları ve yolcu gemisi, özel jetler ve güvenlik gibi diğer lojistik masraflar da eklendiğinde düğünün 320 milyon doların üzerinde bir maliyeti olması bekleniyor.

HAZİRAN AYINDA DA KUTLAMA YAPILMIŞTI

Mart ayında başlayan kutlamalar çerçevesinde Ambani ailesi Haziran ayında da geniş katılımlı bir parti düzenlemişti. Backstreet Boys, Katy Perry ve Pitbull’un sahne aldığı kutlamalara 800 kişi katılmıştı.
Forbes’e göre 66 yaşındaki Mukesh Ambani 115 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin 10'uncu insanı. Mukesh Ambani’ye miras kalan ve babası tarafından 1966 yılında kurulan Reliance Industries, petrol ve perakendeden finansal hizmetler ve telekomünikasyona kadar çeşitli sektörlerde faaliyet gösteriyor.

MUKESH AMBANİ KİMDİR?

Forbes milyarderler listesine göre 66 yaşındaki Mukesh Ambani, 116 milyar dolarlık mevcut servetiyle dünyanın en zengin 10'uncu insanı.

Kurucusu olduğu Reliance Industries'in piyasa değeri açısından Hindistan'ın en büyük şirketi.

Ambani, ailesinden miras aldığı petrol, gaz ve petrokimya ürünleri şirketini, perakende, telekomünikasyon alanlarındaki yatırımlarla büyüttü.

Ambani’nin ailesi için yaptırdığı 27 katlı Antilla isimli gökdelenin bir milyar dolara mal olduğu söyleniyor. Hindistan’ın önemli yapılarından biri haline gelen konutta 600 hizmetli çalışıyor.

Ancak bu yapı, Hindistan'ın elitleri ile dar gelirlileri arasındaki geniş uçurumu net bir şekilde gösterdiği için de eleştirildi.

Ambani, 2018'de kızı için Hindistan tarihinin en pahalı düğününü düzenledi. 100 milyon dolara mal olduğu iddia edilen bu düğünde Beyonce sahneye çıkmıştı.

Düğün öncesi partiye Disney’in patronu Bob Iger da katıldı.

Ambani’nin sahip olduğu Reliance Industries ile Walt Disney arasındaki iş birliğinin, dünyanın en kalabalık ülkesinde 8,5 milyar dolar değerinde bir eğlence devi yaratması planlanıyor.

Editör: Yağmur Kaya