Asgari ücrete ikinci zam gelecek mi? Temmuz ayında asgari ücret artacak mı? sorularının yanıtları araştırlıyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarda "Asgari ücrete ara zamda çalışma yok" dedi. Hamza Dağ, asgari ücrete temmuzda ara zam konusunda değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar..

Evde Bakim Maasi Yatan Iller Mart Ayi Evde Bakim Parasi Yatti Mi Evde Bakim Parasi Hangi Ille 4Mart2024 3

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Milyonlarca çalışan, asgari ücret tutarının artıp artmayacağını araştırıyor. Kurban Bayramı tatilinin sona ermesiyle birlikte Meclis'te çalışmalar başlayacak. Ekonomiye yönelik çalışmalar ve asgari ücret temmuz zammı için vatandaşların gözü kulağı yapılacak açıklamalarda. 

Asgari ücret zammı konusunda ddaha önce değerlendirmelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı." demişti.

Evde Bakim Maasi Yatan Iller Mart Ayi Evde Bakim Parasi Yatti Mi Evde Bakim Parasi Hangi Ille 4Mart2024 4

HAMZA DAĞ'DAN ASGARİ ÜCRET ARA ZAM AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Asgari ücrete ara zam konusunda konuşan Dağ, "Burada artık esas mücadelemiz enflasyonu düşürmek noktasında. Haziran'dan itibaren de enflasyondaki düşüşü görmeye başlayacağız. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir sürecin olmayacağını söyleyebilirim." dedi.

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 117

Emekliye Refah Payı Verilecek Mi?

Temmuz ayında, asgari ücrete zam yapılmayacak olsa da, emekli maaşlarına enflasyon farkı yansıtılacak. Bu sayede, emeklilerin maaşlarında da bir artış olması bekleniyor. Işıkhan'a daha önce emeklilere refah payı konusuna ilişkin sorular da yöneltilmişti. Vedat Işıkhan, "Temmuz ayında emekliye ekstra bir refah payı olabilir mi?" sorusuna yanıt olarak "Şu an her şey için çok erken, temmuzu bekleyelim." ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Nurseli Fırat