Asgari ücrete ikinci zam gelecek mi? Temmuz ayında asgari ücret artacak mı? sorularının yanıtları araştırlıyor. Asgari ücret 2024 yılı için 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net 17 bin 2 lira olarak belirlenmişti. Memur maaşlarına yapılan zammın ardından asgari ücrete de zam yapılması için bekleyiş başladı. Peki asgari ücrete zam gelecek mi? İşte merak edilen soruların yanıtları..

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Milyonlarca çalışan, asgari ücret tutarının artıp artmayacağını araştırıyor. Ekonomiye yönelik çalışmalar ve asgari ücret temmuz zammı için vatandaşların gözü kulağı yapılacak açıklamalarda. "2024 Temmuz asgari ücrete zam gelecek mi?" sorusu, memur ve emekli zammı sonrası öne çıkan başlıklardan oldu.

Findik Destek Parasi Sorgulama Ekrani Alan Bazlı Fındık Destek Ödemeleri 2024 Ne Zaman Yatacak (2)

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına göre sözleşmeli personel, memur ve memur emeklilerine yüzde 19.31 oranında zam yapıldı. SSK, Bağ-Kur, tarım emeklilerindeki zam oranı ise yüzde 24.73 olarak kesinleşti. Bu gelişme sonrası milyonlarca asgari ücretli çalışanın temmuz zammı için beklentisi arttı. Peki asgari ücrete zam gelecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan daha önce asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulunarak: "Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı." demişti.

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 130

ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret tartışmaları devam ederken, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Mecliste AK Parti grup toplantısı öncesi soruları yanıtlayan Bakan Işıkhan "Göstergeler olumlu ilerliyor" diyerek asgari ücrette ara zammın olmayacağını belirtti. Bakan Işıkhan asgari ücrette artış için Aralık ayını işaret etti.

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek de asgari ücret zammına ilişkin değerlendirmelerde bulundu: "Bize benzer ülkelerde en yüksek asgari ücret bizde. Türkiye'de asgari ücret düşük değildir" açıklamasında bulundu. Şimşek vergi konusuna ilişkin olarak "Biz az kazanandan mümkün olduğunca en az vergiyi almak için sistem uygulayacağız. Çok kazananları uyarıyorum, vergiden kaçınma cezalarını artıracağız" dedi.

Editör: Nurseli Fırat