Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı tarafından afet ve acil durumlarda hızlı ve etkili müdahale sağlamak amacıyla 35 gönüllü personelden oluşan Arama Kurtarma ekibi kuruldu. Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Bülent Küfüdür, gönüllü olarak bu önemli faaliyete katılan ve eğitimlerde üstün başarı gösteren AD-KUR ekibini makamında kabul etti. 

1-59

BAŞKAN KÜFÜDÜR EKİBE TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Küfüdür, ekibin bu gönüllü hareketinden ve aldıkları eğitimlerdeki üstün başarılarından ötürü büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti. Personele teşekkür ederek onları tebrik eden Küfüdür, afetler karşısında alınacak her türlü tedbirin ne denli önemli olduğuna dikkat çekti, AD-KUR ekibinin, Bölge İdare Mahkemesi olarak topluma sağlanacak katkılar açısından önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. 

33-6

AD-KUR EKİBİNİN KURULMA AMACI

Meydana gelebilecek deprem ve diğer doğal afetlerde öncelikle adalet teşkilatının kendi personelinin güvenliğini sağlayacak, ardından Başkanlığa bağlı birimlerde acil müdahalelerde bulunacak ve nihayetinde AFAD başta olmak üzere diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlik içerisinde arama, kurtarma ve yardım hizmetlerini yürütecek.

98563

ENKAZDA ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ

AD-KUR ekibinde yer alan 35 personel, Ankara AFAD tarafından düzenlenen teşkilatlanma ve eğitim faaliyetleri çerçevesinde kapsamlı bir arama kurtarma eğitimi aldı. Eğitimlerin bir bölümü enkaz başında gerçekleşirken, bu süreçte katılımcılara üst düzey standartlarda arama kurtarma yöntemleri öğretildi ve bu alanlarda beceri kazanmaları sağlandı. 

45489656

EKİP İLERİ DÜZEY EĞİTİMLER ALACAK

Söz konusu eğitimler sonucunda AD-KUR ekibi, enkaz altı arama kurtarma konusunda akreditasyon belgesi almaya hak kazandı. Akreditasyon belgesinin alınmasının ardından, ilk yardım eğitimleri ile ileri düzey eğitimler de alacak olan AD-KUR ekibi, bu eğitimler sayesinde afetlere daha etkin bir şekilde müdahale edebilecek gerekli teknik bilgi ve beceriler kazanacak.

Editör: Ceyda Taylan