Türkiye Yetenek Haritası girişiminin ilk etabı olan Netflix ile A’dan Z’ye Reji Eğitimi, 2 – 3 Eylül tarihlerinde Çanakkale’de gerçekleştirildi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle, Troya Film Platformu kapsamında gerçekleştirilen eğitime Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri ve kariyerinin başındaki gençler katıldı.

BUGÜN VE YARIN ANKARA'DA OLACAK

Girişimin yeni durağı Ankara olacak. 20 – 21 Eylül tarihlerinde CerModern işbirliğiyle düzenlenecek reji eğitimine Başkent Üniversitesi Film Tasarımı ve Yönetimi Bölümü ile Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü öğrencileri katılacak. Projenin bu yılki son etabı, önümüzdeki ay Mardin’de Mardin Film Ofisi işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

A A S D A

BU YOLCULUKTA GENÇLERLE BİR ARAYA GELECEĞİZ

Yaratıcı sektörde fırsat eşitliğini artırmak amacıyla Yaratıcılıkta Eşitlik İçin Netflix Fonu adlı küresel bir inisiyatif yürüttüklerini ifade eden Netflix Diziler Direktörü Özge Bağdatlıoğlu, “Bu kapsamda başlattığımız Türkiye Yetenek Haritası ile geçmişte pek çok Netflix yapımına ev sahipliği yapmış üç şehrimizde yeni eğitim fırsatları sunacağız. Amacımız, Anadolu’daki gençlerin kreatif sektörde hak ettikleri fırsatlara daha kolay ve eşit bir şekilde ulaşabilmeleri için ilk adımı atmak” dedi. Çanakkale ve Ankara’daki eğitimlerin Türkiye Kültür Yolu Festivali programına dahil edilmesinden gurur duyduklarını belirten Bağdatlıoğlu, “Bu yolculukta, Anadolu’nun hikâyelerini gelecekte tüm dünyaya anlatacak gençlerle bir araya geleceğimize inanıyorum” yorumunda bulundu.

Editör: Ceyda Taylan