TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI 8500 İŞÇİ ALIMI NE ZAMAN? Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı şartları neler?

Tarım ve Orman Bakanlığı 8.500 işçi alımı için adayların heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Bakan Yumaklı Şubat ayında yaptığı açıklamada farklı alanlarda görevlendirilmek üzere işçi alımı gerçekleştirileceğini belirtmişti. Aradan geçen yaklaşık iki aylık sürenin ardından iş arayışında bulunan pek çok kişi Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı şartlarını ve başvuru tarihlerini araştırmaya başladı…

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI 8500 İŞÇİ ALIMI NE ZAMAN? Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı şartları neler?

Tarım ve Orman Bakanlığı 8.500 işçi alımı hakkında gelen ilk bilgilere göre başvurular e-devlet üzerinden alınırken, işe alım sürecinde yetkili kurum ÖSYM olacak. Bakanlık bünyesinde istihdam edilecek adaylar yangın işçisi, destek personeli ve mühendis olmak üzere farklı branşlarda görevlendirilecek. Peki Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı ne zaman, başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar…

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI BRANŞ VE KONTENJANLARI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından yapılan açıklamaya göre alınacak 8.500 personelin branş ve kontenjan dağılımı şu şekilde:

  • 3 bin 105 yangın işçisi,
  • 3 bin 477 destek personeli,
  • 150 mühendisi.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI 8500 İŞÇİ ALIMI NE ZAMAN?

Tarım ve Orman Bakanlığı 8.500 işçi alımına dair henüz bir takvim yayınlanmadı. Konuyla ilgili gelişmeler yaşandıkça haberimizde yer alacaktır.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NEDİR?

Tarım Orman Bakanlığı personel alımı başvuru şartları, önümüzdeki günlerde kılavuz ile birlikte yayımlanacak.

Ancak önceki dönemlerde gerçekleşen alımlarda kılavuzda yayımlanan şartlar şu şekildeydi:

1. Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleşen adaylarla ilgili iş ve işlemler 657 sayılı "Devlet Memurları Kanunu" ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar"ın ilgili maddeleri uyarınca yürütülecektir. Bahsi geçen Kanun ve Esaslarda belirtilen şartların herhangi birini taşımayan adaylar, yerleştirilmeleri yapılmış dahi olsa atanmazlar. Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın Ek 1. maddesinde belirtilen istisnalar hariç olmak üzere sözleşmeli pozisyonlarda çalışanların bu kılavuzda ilan edilen aynı pozisyonlara yerleştirilmiş olsa dahi Kurum tarafından atamaları yapılmayacaktır.

2. Sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleşen adaylar, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın Ek 1. maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan istisnalar dışında, üçüncü fıkrasında yer alan “Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.” hükmüne tabidir. Bu hükme aykırı durumu tespit edilenlerin yerleştirilseler dahi atamaları yapılmayacaktır.

3. Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonlara başvuracak adayların Türk Vatandaşı (Bulgaristan’dan Türkiye’ye mecburi göç eden Türk soyundan olanlar dahil) olmaları gerekmektedir. Uyruğu KKTC ve/veya 2527 sayılı Kanun kapsamında bulunan adaylar, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 28. maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercih yapamayacaktır.

4. Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. Adayların ilgili puan türünden en az 50 puan almış olması gerekmektedir.

5. Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar ve 65 yaşını doldurmuş olanlar, yerleştirilmeleri yapılmış dahi olsa Bakanlık tarafından atamaları yapılmayacaktır.

6. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden çıkarılanlar yerleştirme için başvuru yapmamalıdır. Bu durumdaki adayların yerleştirilmeleri yapılmış dahi olsa Bakanlık tarafından atamaları yapılmayacaktır.

7. Ataması yapılacak personelin görev yerleri Tarım ve Orman Bakanlığı taşra birimleridir. Adaylar, taşra birimlerini Tarım ve Orman Bakanlığının kurumsal internet (https://www.tarimorman.gov.tr/) sitesinden inceleyebilirler.

8. Yerleştirmesi yapılan adaylar hakkında 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu’nun 3. maddesi uyarınca güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacaktır. (Söz konusu sonucun olumlu olması halinde ilgililerin atamaları yapılacaktır.)

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı işçi alımı
SON DAKİKA HABERLERİ