İstanbul Kadıköy'de seyir halindeki ambulansın önünü keserek içindeki hastayı kontrol eden motosikletteki iki şüpheliden biri yakalanarak gözaltına alındı. Motosiklet sürücüsü ise aranıyor.

OLAY SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün Bostancı Köprüsü istikametinde, motosikletteki iki kişinin ambulansı durdurarak içinde hasta olup olmadığına baktığı görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine harekete geçti.

Kadikoy Ambulans Kontrol Motosikletli 11062024 Dha1

KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Yapılan araştırmalar sonucunda motosikletteki kişilerin kimliklerinin M.T. ve E.B. olduğu belirlendi. Polis ekipleri, sürücünün arkasında oturan E.B.'yi gözaltına aldı. Diğer şüpheli M.T.'nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Kadikoy Ambulans Kontrol Motosikletli 11062024 Dha3

GÖZALTI VE YAKALAMA ÇALIŞMALARI

Polis, olayla ilgili soruşturmayı derinleştirirken, gözaltına alınan E.B. ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Öte yandan, kaçak olan M.T.'nin yakalanması için de yoğun bir çalışma sürdürülüyor.

Kadikoy Ambulans Kontrol Motosikletli 11062024 Dha4

FAHRETTİN KOCA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Görüntülere tepki gösteren Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ambulansın önünün kesilerek durdurulmasına tepki göstermiş ve “İstanbul Kadıköy’de ambulansla hasta taşıyan arkadaşlarımız akıl almaz bir olay yaşadı. Bir motosikletteki iki şahıs ambulansa yol vermemekte direttiler. Hastayı görmek istediler. Sonunda gördüler. İzleyin, bu iki şahısta insanlık göremeyeceksiniz. Yasa peşlerinde.” ifadelerini kullanmıştı.

KAMUOYU DA BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ

Bu olay, sosyal medyada geniş yankı uyandırarak kamuoyunda büyük tepki topladı. Polis, konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor.