Alternatif pop müzisyeni ÖzgürCan, 2025 yılında yayınlayacağı Bir Hikayem Var albümünün ilk teklisi Kalbim Talan’ı yayınladı. 

Söz ve müziği ÖzgürCan’a, aranjesi ise ÖzgürCan ve Umut Doğan’a ait olan bu parça, derin sözleri ve etkileyici vokal oyunlarıyla dinleyiciyi melankolik bir dünyaya götürüyor. 

YouTube dahil tüm dijital platformlardan dinleye bileceğiniz şarkıyı keyifle dinledim. 

Tüm görselleri Kemal Dedecan tarafından çekilen bu albüm üzerine ÖzgürCan ile sohbet ettim. 

İşte bugün o sohbeti yazmak istedim… 

Özgür, bu kaçıncı çalışman?

-Kalbim Talan, 8 şarkıdan oluşan melankolik şarkıların olduğu Bir Hikayem Var albümünün kapanış şarkısı. 20 küsur single çalışmam, 2 EP çalışmam oldu. Bu, ilk albümüm olacak. Albüm Şubat ayında yayınlanacak; içinden birkaç single daha çıkacak şubat ayına kadar. 

Alternatif popu nasıl tarif ediyorsun?

-Alternatif pop, aslında güncel popta alışık olduğumuz tınıların dışında kalan bir tarz. Ben kendi yaptığım müziği pek bir tarza oturtmak ve o çerçevenin içine sıkışmaktan hoşlanmıyorum. Sadece kendine özgü bir tarzı olan ve zamansız işlerim olması, insanlar duyduğunda "Evet, bu şarkı ÖzgürCan'a ait" dediği noktada başarılı olmuşum demektir. RnB, Soul, Singer-Songwriter tarzlarında üretimlerim oluyor; ancak bu tarzlar Türkiye müziğinde çok örneği olan tarzlar olmadığından oturtabildiğim yer ancak alternatif pop oluyor.

Türkiye’de kimleri dinliyorsun?

-Türkiye'de dinlediğim ve ilham aldığım kişiler çok fazla ama ilk üçe Redd, Şanışer ve yeni isimler arasında Öykü Dörter'i ekleyebilirim. 

Yeni projeler neler olacak?

-Bu albüm sonrasında albümdeki bazı şarkıların canlı performanslarını yayınlamayı planlıyorum, çünkü bu şarkıları canlı söylediğimde daha farklı bir ruh doğacağına inanıyorum. Birçok ters köşe isimle düetler için planlarımız var. Bu yıl oldukça hareketli geçecek. 

Müzik dışında ne tarz proje ve çalışmaların var?

-Hayatımın büyük bir çoğunluğu müzikle geçiyor; bazen sadece eğlenmek adına çeşitli konularda podcast içerikleri çekiyorum. Podcast serisinde sevdiğim ve tanıdığım müzisyenlerle beraber eğlenceli sohbetler yapmayı planlıyorum.

ÖzgürCan’ın yeni şarkısının bağlantısını dinlemeniz için paylaşıyorum. Dinledikten sonra YouTube takılı kalmayın gelin aşağıdaki yazımıda okuyun 😉

Özgürcan