Türkiye'nin ilk insanlı uzay yolculuğu 18 Ocak 2024 saat 01.11'de Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) fırlatılması bekleniyordu.

Alper-gezeravcı-kimdir-ilk-uzay-yolcusu-15-aralık-2023-5

Ancak SpaceX, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) bugün gerçekleştirilmesi planlanan Ax-3 misyonunun ertelendiğini duyurdu. Peki, Alper Gezeravcı ne zaman uzaya gidecek?

Alper-gezeravcı-kimdir-ilk-uzay-yolcusu-15-aralık-2023-4webp

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır Açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da yer alacağı fırlatmanın ertelendiğini duyurdu. Bu gelişmenin ardından uzay yolculuğunun tarihi merak konusu oldu. Öte yandan fırlatmanın Dragon uzay aracının yeryüzüne iniş sırasında açtığı paraşütlerde yaşanan bir problem nedeniyle yaşandığı iddia edildi.

Alper-gezeravcı-kimdir-ilk-uzay-yolcusu-15-aralık-2023-3webp

Alper Gezeravcı Uzaya Ne Zaman Gidecek? Uzaya Yolculuk Ne Zaman?

Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın yer alacağı Axiom-3 uzay misyonuna ilişkin fırlatmanın yarın geceye ertelendiği duyuruldu.

Alper-gezeravcı-kimdir-ilk-uzay-yolcusu-15-aralık-2023

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin ilk insanlı uzay yolculuğunun ertelendiğini hatırlattı.

Alper-gezeravcı-kimdir-ilk-uzay-yolcusu-15-aralık-2023-2

"İlk astronotumuz Alper Gezeravcı'nın da yer alacağı fırlatma ertelendi. Hedeflenen fırlatma zamanı, 19 Ocak 2024 Türkiye saatiyle 00.49. Bu sürede fırlatma öncesi teknik kontrollerin tamamlanması planlanıyor. Astronotumuz Gezeravcı'nın bu tarihi misyonu başarıyla gerçekleştirmesi için heyecanla beklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Editör: Nurseli Fırat