Alper Gezeravcı'nın 9 Ocak 2024 tarihinde uzaya gönderileceği duyuruldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin uzay keşifleri için heyecan verici bir dönem başladığını belirtti.

Alper-gezeravcı-kimdir-ilk-uzay-yolcusu-15-aralık-2023-2

Ülkemizin ilk uzay yolcusu olarak Alper Gezeravcı seçildi Uzay görevi için seçilen Alper Gezeravcı, merak edilmeye başlandı. Alper Gezeravcı kimdir? Mesleği nedir? Nereli, kaç yaşında gibi soruların yanıtları araştırılıyor.

Alper-gezeravcı-kimdir-ilk-uzay-yolcusu-15-aralık-2023

Alper Gezeravcı Kimdir?

Uzay yolcusu görevini üstlenen Alper Gezeravcı, Hava Kuvveleri Komutanlığı'nda önemli başarılara imza atmış önemli bir Türk pilotudur. Hava Harp Okulu Elektronik Mühendisliği mezunu Alper Gezeravcı, ABD Hava Kuvvetleri Tenoloji enstitüsü Harekat Araştırması alanında yüksek lisans yapmıştır.

Alper-gezeravcı-kimdir-ilk-uzay-yolcusu-15-aralık-2023-1

Şu anda F-16 pilotu ve Standardize Filo Akademik Kol Komutanı olan uzaya gidecek ilk isim 1 yıldır Hava Kuvvetleri Komutanlığında görev alıyor.

Alper-gezeravcı-kimdir-ilk-uzay-yolcusu-15-aralık-2023-5

İlk Uzay Yolcusu Alper Gezeravcı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu Türkiye'nin ilk uzay yolcularından Alper Gezeravcı uzaya gidecek. Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında Alper Gezeravcı, Ocak ayındaki fırlatmanın ardından Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacak, 13 farklı bilimsel deneye imza atacak.

Alper-gezeravcı-kimdir-ilk-uzay-yolcusu-15-aralık-2023-3webp

Alper Gezer Avcı'nın uzaydaki bu önemli görevi, Türkiye'nin uzay alanındaki başarılarını daha da artırma yolunda önemli bir kilometre taşı olacak.

Alper-gezeravcı-kimdir-ilk-uzay-yolcusu-15-aralık-2023-4webp

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, biyoloji, tıp, malzeme bilimi ve genetik gibi alanlarda gerçekleşecek deneylerden birinin Muş Bilim ve Sanat Merkezindeki öğrenciler tarafından hazırlandığını duyurmuştu. 

Editör: Nurseli Fırat