İşgalci İsrail güçlerinin Gazze'ye yönelik saldırıları 11 gündür devam ediyor ve 7 Ekim Cumartesi sabahı başlayan zulmün ne zaman biteceği merak konusu olurken masum Filistin halkı dünyanın gözü önünde katlediliyor. ABD, İngiltere, Fransa ve Japonya'yı arkasına alan İsrail, kara harekatına hazırlanıyor. 

KARA OPERASYONUNA İLİŞKİN YENİ AÇIKLAMA

İşgalci İsrail çatışmaların ilk gününden bu yana Gazze'ye gireceğini tüm dünyaya ilan etti. İsrail ordusundan yapılan son açıklamada başka seçeneklerin de masada olduğu ifade edildi. İsrail ordu sözcülüğü, "Kara operasyonundan bahsediliyor ama sonraki aşama başka bir şey de olabilir" açıklamasını yaptı. Ayrıca yapılan açıklamada "Gazze'de insani ateşkesin olmadığı" da belirtildi. 

5 DAKİKADA 1 FİLİSTİNLİ ÖLÜYOR

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında can kaybının 2 bin 808'e yükseldiğini, 10 binden fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.İsrail'in saldırılarında her 5 dakikada 1 Filistinli hayatını kaybediyor. Her bir saatte 3 çocuk hayatını kaybediyor.

FİLİSTİNLİ SANATÇI AMNEH TUTUKLANDI

TRHaber'in haberine göre: Öte yandan İsrail polisi, Filistinli sanatçı Dalal Abu Amneh'i, sosyal medya hesabında, "Allah'tan başka galip yoktur" ifadesinin yazılı olduğu bir paylaşım yaptığı için işgal kuvvetleri tarafından tutuklandı. Amneh, son günlerde radikal Yahudiler tarafından sürekli hedef gösteriliyordu.

KOMİK GEREKÇE: İSRAİL ASKERİNİN MORALİNE ZARAR VERİYOR

Kendisi, Gazze'deki savaşa karşı olduğu, "İsrail askerinin moraline zarar verdiği" ve hayır kurumları hakkında paylaşım yaptığı gerekçesiyle dünden beri sorgulanıyor. Dalal Abu Amneh'in tutuklanması sosyal medyada da geniş ses getirdi. Kullanıcılar, İsrail'in zorbalığı karşısında sessiz kalmazken ünlü sanatçının serbest bırakılması için binlerce yorum yaptı.

HEM DOKTOR HEM YAPIMCI

Filistinli şarkıcının polisin gözaltı süresinin uzatılması yönündeki talebi üzerine Nasıra Sulh Ceza Mahkemesine sevk edileceği aktarıldı. 1983 yılında Nasıra şehrinde doğan, aynı zamanda doktor ve yapımcı olan Ebu Amine evli ve iki çocuk annesi. Ebu Amine'nin Instagram hesabında 309 bin takipçisi bulunuyor.