İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, eski adı Twitter olan sosyal medya paylaşım sitesi X’ten yaptığı açıklamada, Emniyet ve Jandarma Trafik Ekipleri tarafından 6-14 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen trafik denetimlerinin sonuçlarını paylaştı.

DENETLENEN ARAÇ SAYISI

Denetimlerde toplam 2 milyon 675 bin 510 araç kontrol edildi. Bu kapsamda çeşitli trafik ihlalleri tespit edilerek işlem yapıldı.

İŞLEM YAPILAN SÜRÜCÜLER

-Işıklı veya sesli uyarı cihazı kullanımı: Mevzuata aykırı olarak ışıklı ya da sesli uyarı cihazları (çakar) takarak kullanan 296 sürücüye işlem yapıldı.
-Hız ihlali: 124 bin 184 sürücü hız ihlali nedeniyle cezalandırıldı.
-Periyodik muayene eksikliği: Periyodik muayenesi yapılmamış 27 bin 26 araç tespit edildi.
-Emniyet kemeri kullanımı: Emniyet kemeri kullanmayan 17 bin 746 sürücüye ceza kesildi.
-Ehliyetsiz araç kullanımı: Sürücü belgesiz araç kullanan 17 bin 76 kişiye işlem yapıldı.
-Zorunlu mali sorumluluk sigortası: Zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 10 bin 359 araç tespit edildi.

TOPLAM İŞLEM SAYISI

Yapılan bu denetimler sonucunda toplam 467 bin 78 araç ve sürücüye işlem yapıldı.

UYARILAR VE HATIRLATMALAR

Paylaşımında “Hayatla Yarışılmaz!” diyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafik kurallarına uyulması, aşırı hız yapılmaması ve emniyet kemerinin takılması konusunda sürücüleri uyardı. Tüm paylaşımlarında olduğu gibi bu paylaşımında da “#TürkiyeninHuzuru” etiketini kullanan Ali Yerlikaya, yolculukların sevdiklere kavuşmak için olduğunu hatırlatarak, güvenli sürüşün önemine vurgu yaptı. Ali Yerlikaya, paylaşımında 3 etiket kullandı: #HayatlaYarışılmaz #YolunSonuBayramOlsun #TürkiyeninHuzuru