"Ali Bahar kimdir?" sorusunun yanıtı, ATSO Başkanı Ali Bahar'ın vefatı sonrasında araştırılıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, Kemer’de tekne kazası geçirdi. Düştüğü denizde teknenin pervanesine çarpan Bahar, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

ALİ BAHAR KİMDİR?

Ali Bahar, 1969 yılında Antalya Şarampol’de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamlayan Ali Bahar, Anadolu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur. Anadolu Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi diplomasına da sahiptir.

Üniversite eğitiminin ardından bir Antalya firmasının Karaburun’daki otel inşaatında saha mühendisi, ilerleyen süreçte de şantiye şefi olarak çalışıp, askerlik için Diyarbakır’a gitmiştir. Askerlik dönüşü inşaat mühendisliğini bırakıp ticaret hayatına atılmıştır. Babası İbrahim Bahar’ın geçmişte yapmış olduğu tavukçuluk, süt ürünleri ve soğutulmuş diğer et gıdaları sektöründe iş hayatına başlamıştır. Organize Sanayi Bölgesi’nde, beyaz et, kırmızı et, hindi eti, süt ürünleri iştigal konularını içeren, 1200 ton kapasiteli, 12.500 m2 kapalı alanda faaliyet yürüten bir şirketi, Altınova’da 3000 m2 Süt Tesisi ayrıca Organize Sanayi Bölgesi'nde köfte ve döner fabrikası, Bahar Hindi, Bahar Süt Ürünleri, Danone, Polonez, Ülker İçim ve ayrıca ithal peynir dağıtımı içeren dağıtım şirketi bulunmaktadır.

ATSO BAŞKANI ALİ BAHAR NEDEN VEFAT ETTİ?

Aynı zamanda Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanlığı yapan Bahar, teknede yaşadığı kaza nedeniyle ağır yaralandı. İhbar üzerine marinaya gelen sağlık ekiplerince ilçedeki özel bir hastaneye kaldırılan Bahar, tedaviye alındı. Bahar, hastanede yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Bahar'ın kendi teknesiyle hareket halindeyken denize düştüğü ve pervaneye çarpması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

Editör: Nurseli Fırat