Şarkıcı Aleyna Tilki'nin kimlik ve özel bilgilerini ele geçirip bilgileri 3. kişilere yayacağını söyleyerek şantaj yaptığı iddiasıyla yargılanan sanık geçtiğimiz günlerde hakim karşısına çıktı. 4 yıla kadar hapsi istenen sanık, "Kişisel bilgilerinin çalındığını öğrendikten sonra ilk önce kendisine, daha sonra babasına ve asistanına mesaj attım. Amacım yardımcı olmaktı" dedi. Mahkeme organize bir örgüt tarafından maddi menfaat için bilgilerinin ifşa edilmesiyle tehdit edildiğini söyleyen şarkıcının duruşmada dinlenmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca, ünlü şarkıcının babası ve asistanının da 'tanık' olarak duruşmada dinlenmesine hükmetti.

4 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Aleyna Tilki'nin kimlik bilgileri, yalnızca adli makamlarca ulaşılabilen kişisel verileri, ev adresi, TC kimlik bilgisi, nüfus kaydı gibi birçok kişisel bilgisini ele geçiren İbrahim Y., sosyal medya üzerinden ünlü şarkıcının babası ve asistanına ulaştı. Bilgileri 3. kişilere yayacağını söyleyerek şantaj yaptı. Sonrasında da yine sosyal medya üzerindeki farklı hesaplardan yaydı. Aleyna Tilki'nin şikayeti üzerine Halil İbrahim Y. hakkında "kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" suçundan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

YARDIMCI OLMAK İSTEMİŞ

Soruşturma kapsamında hesabın kendisine ait olduğunu ve hesabının çalındığını söyleyen 30 yaşındaki iş güvenliği uzmanı Halil İbrahim Y. hakim karşısına çıkıp farklı bir ifade verdi. Hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyleyen sanık, "Aleyna Tilki'nin kişisel bilgilerinin çalındığını öğrendim. Öğrendikten sonra yardımcı olmak amacıyla ilk önce kendisine mesaj attım. Bilgilerinin çalındığını söyledim. Daha sonra babasına ve asistanına mesaj attım. Amacım yardımcı olmaktı" dedi. İfadesindeki çelişki sorulan sanık şimdi verdiği ifadenin doğru olduğunu belirtti.

BABASI DA TANIK OLACAK

Mahkeme, bir sonraki celse Aleyna Tilki'nin duruşmada hazır edilmesini istedi. Mahkeme ayrıca, kendisine mail ve mesaj atılan Tilki'nin babası ve asistanının tanık olarak duruşmada dinlenilmesine karar verdi.

Editör: Mehmet Bayar