Ajda Pekkan, Türkiye'nin efsane isimlerinden biri olarak her zaman sesi ve tarzıyla gündem olmuştur. Ünlü şarkıcı şimdi de sosyal medyanın gündeminde.

ajda-pekkan-kimdir-3

Ajda Pekkan'ın kariyeri ve kişisel hayatı herkes tarafından büyük bir ilgiyle araştırılıyor. İşte, Ajda Pekkan'ın kimliği hakkında merak edilenler..

ajda-pekkan-kimdir-1

Ajda Pekkan sesi ve şarkıları ile gönüllerde taht kurmuş isimlerden biri. Peki müzik kariyeri ve kendine has kişiliğiyle tanınan Ajda Pekkan kimdir, kaç yaşında? Ajda Pekkan'ın çocuğu var mı, kaç tane? Ajda Pekkan evli mi?

ajda-pekkan-kimdir-2

Tam adı Ayşe Ajda Pekkan olan sanatçı, 12 Şubat 1946'da İstanbul'da dünyaya geldi. 2023 yılı itibarıyla 78 yaşındadır. 1970'lerden bu yana "Süperstar" lakabıyla anılan Pekkan, güçlü bir kadın figürü çizdiği şarkılarıyla Türk pop müziğinin öne çıkan isimlerinden biri hâline gelmiştir.

ajda-pekkan-kimdir-5

Ajda Pekkan Kimdir?

Ajda Pekkan, 1962 yılında Çatı gece klubünde sahne alarak müzik kariyerine başlamıştır. İlk şarkısını Mina'nın "Il Cielo In Una Stanza" şarkısıyla seslendirerek büyük beğeni kazanmıştır.

ajda-pekkan-kimdir-6

1963 yılında Ses dergisinin düzenlediği yarışmada birinci seçilerek profesyonel müzik kariyerine adım atmıştır. Pekkan, günümüzde de Türk pop müziğinin en önemli isimlerinden biri olmaya devam ediyor.

ajda-pekkan-kimdir-9

2023 yılında çıkardığı "Ajda" adlı albümüyle büyük bir başarı elde etmiştir.

ajda-pekkan-kimdir-8

Ajda Pekkan Evli Mi?

ajda-pekkan-kimdir-10

Ajda Pekkan, 17 Kasım 1973 tarihinde Coşkun Sapmaz ile 6 gün süren bir evlilik yapmış, ardından 1979'da İzmir Fuarı'nda gazeteci Erol Yaraş ile nişanlanmıştır. 1984 yılında ise Ali Bars ile 6 yıl süren bir evlilik gerçekleştirmiştir.

Ajda Pekkan'ın Çocuğu Var Mı?

Ajda Pekkan'ın çocuğu bulunmamaktadır. Sanatçı, çocuk sahibi olmama kararını kariyerine odaklanmak istemesi nedeniyle almıştır.

Editör: Nurseli Fırat