Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Disney Esrarengiz Kasaba Günlük 3", "Farklı Olmaya Cesaret Eden Erkek Çocuklarına Hikayeler" ve "Yaramaz Evin Yeni Misafirleri" isimli kitapları muzır yayın ilan etti. Bu karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yaramaz Evin Yeni Misafirleri 22052024

MUZIR NEŞRİYAT KARARI

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Alex Hirsch tarafından yazılan ve Derya Din tarafından çevrilen, Beta Kids Yayıncılık tarafından 2020 yılında basılan "Disney Esrarengiz Kasaba Günlük 3" kitabı, Ben Brooks tarafından yazılan, Quinton Winter tarafından resimlenen ve Sabire Pınar Acar tarafından çevrilen "Farklı Olmaya Cesaret Eden Erkek Çocuklarına Hikayeler" kitabı ile Colleen Rowan Kosinski tarafından yazılan, Valeria Docampa tarafından resimlenen ve Özge Ceren Hacıosmanoğlu tarafından çevrilen "Yaramaz Evin Yeni Misafirleri" kitabı, 1117 sayılı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kanunu kapsamında incelendi.

Farkli Olmaya Cesaret Eden Cocuklarin Hikayeleri 22052024

İNCELEMELER SONUCU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu, yaptığı incelemeler sonucunda bu üç kitabın içerisinde yer alan bazı ifadelerin, görsellerin ve tasvirlerin, 18 yaşından küçüklerin maneviyatı ve gelişimleri üzerinde muzır etkiler oluşturabileceğine karar verdi.

Esrarengiz Kasaba Gunluk 3 22052024 1

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, söz konusu kitaplar hakkında alınan muzır yayın ilanı kararı ile ilgili detaylı bilgiler de kamuoyuna duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bu kararı, çocukların manevi ve zihinsel gelişimlerini koruma amacı taşıyor.