EKRAN HABER’den Emre Kulcanay'a konuşan Anjelik Calvin, annesi Ahu Tuğba’nın cenazesiyle ilgili şok açıklamalar yaptı. İşte beklenen Ahu Tuğba cenaze töreni sürecinde son durum...

AHU TUĞBA'NIN KIZI ANJELİK, EKRAN HABER'E KONUŞTU: CENAZE MASRAFLARINI...

Ünlü sinema sanatçısı Ahu Tuğba’nın cenazesinin Miami’den İstanbul’a getirilmesi için Dışişleri Eski Bakanı, AK Parti Antalya Milletvekili ve NATO-PA Türk Delegasyonu Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu aracılığıyla Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu’nun destek olduğunu doğrulayan Anjelik Calvin, “Sadece cenazenin THY uçağı ile karşılanmasıyla ilgili bir meblağ gönderildi, morg masrafları ve kendi biletimi annem ile ortak hesabımızdan ödedim” dedi. Annesi Ahu Tuğba’nın kira gelirleri ile ‘maddi durumu iyi biri’ olduğunun altını çizen Anjelik, “Annem 2010’dan bugüne çalışmadan Miami’de yaşadı. Ortak hesabımız vardı; ben hala onun ekmeğini yiyorum” diyerek Ahu Tuğba’nın maddi durumu hakkında yanlış bilgiler paylaşılmasına tepki gösterdi.

AHU TUĞBA’NIN CENAZESİ NE ZAMAN İSTANBUL’A GELİYOR?

Basında çıkan tarihlerle ilgili de konuşan Anjelik, annesi Ahu Tuğba’nın vefatı üzerine eve gelen polis müfettişinin ölüm tarihini –eve gece yarısını geçe geldiği için- 1 Eylül yazması, polis raporunun gecikmesi, otopsi sürecini uzaması gibi nedenlerden dolayı bu hafta sonuna kaldığını belirterek cenazenin, 28 Eylül Cumartesi veya 29 Eylül Pazar günü İstanbul’a getirileceğini söyledi. Anjelik, Ahu Tuğba’nın cenazesinin Teşvikiye Camii’nden kaldırmayı planladıklarını da sözlerine ekledi. İşte Ahu Tuğba’nın kızı Anjelik’ten annesinin cenazesi hakkında EKRAN HABER’e yaptığı son açıklamalar… 

AHU TUĞBA NEDEN VE NASIL ÖLDÜ?

Anjelik Calvin’in özel açıklamaları şöyle:

“Annemi uyuyor zannettiğim için öldüğünü farkedemedik. Polis, gece 12'den sonra geldiği için ölüm tarihi kayıtlara 1 Eylül olarak geçti. Buradaki polis ofisinde bir tane müfettiş bütün bölgeden sorumlu olduğu için bizi oyaladı. Oksijen makinesi (solunum cihazı) olsaydı bugün hayatta olabilirdi. Bizim tedbirsizliğimize geldi. Son zamanlarda durumu daha da ağırlaştı, kendisi doktora gidemedi. Fakat 'şaibeli ölüm' diye bir şey yok. Basında böyle bir şey uydurdular.” 

“ANNEME OTOPSİ İSTEYEN BENİM!”

“Her ölümde bir araştırma yapılır onun araştırmasını ben üzerine düşerek daha da detaylı yaptırdım. Otopsi isteyen de benim. Çünkü otopsi yapılmadan doktor raporu ile kapatmak istiyorlardı. Burada (Miami) bir oksijen maskesi veya doktor gözetiminde olan birisi varsa veya tıbbi (medikal) geçmişi olan biri varsa olayı 'Hastalıktan öldü' diyerek bir doktor raporu ile kapatıyorlar. Fakat ben senatörlere kadar şikayette bulundum. Annemin  eski arkadaşı Hilal Hanım da sağolsun bana yardımcı oldu. Türk başkonsolosluğu yardımıyla pasaport ve evrak işlerimizi ayarladık. Annemi - en son 1 ay olmuştu- otopsiye de aldırdık. Sonuçları daha gelmedi, 2-3 haftası var. Burada bir ay kadar sürüyormuş. Ölüm nedenini kesin olarak bulacağız ama ağır KOAH hastasıydı.” 

Ahu Tuğba’nın cenazesi Miami’de morgda! Polis raporu bekleniyor Ahu Tuğba’nın cenazesi Miami’de morgda! Polis raporu bekleniyor

AHU TUĞBA’NIN CENAZESİ NE ZAMAN GELİYOR? HANGİ CAMİDEN KALDIRILACAK?

“Şu anki durumda hangi gün geleceğimizi muhakkak bildireceğim. Allah'ın izniyle bu haftanın sonu, annemin naaşını alıp, aynı uçakta biletimi kestirip THY uçağı ile geleceğim. Cenazeyi de Teşvikiye Camii'nden kaldırmayı düşünüyoruz. Daha bilindik olduğu ve herkesin kolay ulaşabilmesi için…”

Ahu Tuğba'nın cenazesi İstanbul'da! Cenaze programı belli oldu Ahu Tuğba'nın cenazesi İstanbul'da! Cenaze programı belli oldu

“ANNEMİN EKMEĞİNİ YEMEYE DEVAM EDİYORUM”

“Morg parası dahil tüm masrafları annem ile ortak hesabımızdan ödedim. Ben hala annemin ekmeğini yiyorum, annemin ekmeği ile geçiniyorum. Annem, maddi bakımdan iyi bir insandı. Annem 2010'dan beri çalışmadan ABD'de yaşayabiliyorsa, kira gelirleriyle, demek ki maddi durumu iyi!.. İnsanların yalan yanlış, meblağlarla ilgili açıklamaları da oldu.”

Ahu Tuğba Anjelik için begonviller dikmişti! Komşuları, Volkan Yüksel'e anlattı! Ahu Tuğba Anjelik için begonviller dikmişti! Komşuları, Volkan Yüksel'e anlattı!

AHU TUĞBA’NIN CENAZESİ İÇİN KİMLER NASIL DESTEK OLDU?

“Sayın (önceki Dışişleri) Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na Selçuk Akdağ aracılığıyla ulaştım tekrar. O, Kalyoncu Bey'e (Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu) ufak bir yardımda bulundurdu. Yardım eden onlarca insan oldu, ben kabul etmedim! Yalnızca cenaze masrafının karşılanmasını rica ettim. Çünkü cenazenin THY uçağıyla Miami'den İstanbul'a transferinin bedeli 10 bin Dolar'ın üzerinde... Belirli bir meblağı o gönderdi. Geri kalanı annem ile ortak hesabımızdan tamamladım. Kişisel harcamalarımı ve biletimi de manevi babam Örfi Bilgin üstlendi.”

“BİZ KIZILDERİLİ DEĞİLİZ!..”

“Benim babam (Dr. Timmy Alejtanij) Makedon asıllı -tıpkı annem ve ben gibi Arnavut kökenli- ABD doğumludur. Annemin babası da Makedon Arnavutu'dur. Biz Kızılderili de değiliz!..”

Ahu Tuğba'nın kızından sitem: Annemin bedeni çürütüldü Ahu Tuğba'nın kızından sitem: Annemin bedeni çürütüldü

“CENAZE GÜNÜ NETLEŞİNCE BİLDİRECEĞİM”

“Şimdiye kadar cenaze günü bilgisi vermedim. Basında yazılan her şey yanlış ve yalan. Cenaze günü belli olsun ben onu sevenlerine, kardeşlerine, onunla büyüyenlere ben tabii ki açıklarım”...

EKRANHABER.COM

Editör: Emre Kulcanay