Türk iş adamı ve Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı, İngiltere Championship ligindeki başarısının ardından Avrupa futbolundaki yatırımlarını genişletmeye hazırlanıyor. Acun Ilıcalı, Slovenya'nın köklü futbol kulüplerinden Maribor'u satın almayı planladığını açıkladı.

Acun Ilicali 30042024 3

SLOVENYA’DA BİR FUTBOL DEVRİMİ

Sportklub’a özel bir röportaj veren Ilıcalı, "Hull City ile benzer bir başarı hikayesi yazabilecek bir takım arıyordum. Uzun süren araştırmalarım sonucunda Slovenya'nın bu potansiyeli taşıdığını gördük ve Maribor'u seçtik," dedi. Ilıcalı, geçtiğimiz haftalarda Maribor'u ziyaret ettiğini ve şehir, stat ve kulüp yöneticileriyle yaptığı görüşmelerden oldukça memnun kaldığını belirtti.

Acun Ilicali 30042024 2

NEDEN MARİBOR?

Ilıcalı, iki ay süren bir değerlendirme sonrasında Maribor'u seçme nedenlerini açıklarken, "Mura ve Olimpija gibi takımlar da başarılı olmasına rağmen, Maribor'un bize daha uygun olduğuna karar verdik. Bu kararı verirken, Maribor'un harika taraftarları, insanları ve şehri göz önünde bulundurduk" ifadelerini kullandı.

Acun Ilicali 30042024 1

MIHA ZAJC VE GELECEK PLANLARI

Ilıcalı, Sloven futbolcu Miha Zajc ile ilgili olarak, "Hull City'yi devraldığımda ilk hedefim Zajc'tı ama o Fenerbahçe'de kalmayı tercih etti. Fenerbahçe taraftarı olarak bu durumu anlayışla karşılıyorum. Gelecekte Slovenya'da projemizi gerçekleştirdiğimizde, belki Zajc Maribor'a katılmak isteyebilir" dedi ve ekledi: "Hull City'de Zajc'a her zaman ilgimiz devam ediyor."

Editör: Mevlüt Peker