Fransa’nın başkenti Paris’te üçüncü kez gerçekleştirilen olimpiyat oyunlarının açılış töreni, Sen Nehri’nde sahnelendi. Oyunlara 102 sporcu ile katılan ve 18 dalda madalya için mücadele edecek Türkiye Milli Olimpiyat Takımı, ellerinde Türk bayraklarıyla açılış seremonisinde yer aldı. Milli sporcuların fotoğrafı, Team Türkiye sosyal medya hesabından “Çıktık, geliyoruz!” başlığıyla paylaşıldı. Hazır giyim firması Vakko tarafından tasarlanan ve Türk Olimpiyat Komitesi’nin onayından geçen kıyafet sosyal mecralarda vasat bulundu.

O L İ M P İ Y A T

OLİMPİYAT TASARIMINA ELEŞTİRİ YAĞMURU

Türkiye Milli Olimpiyat Takımı’nın kıyafet dizaynında, “Yahudi soykırımı” sürecinde Taşdemir’in cenazesi 30 Temmuz Salı günü öğle namazını müteakiben Moda Camii’nden kaldırılarak Başıbüyük Mezarlığı’na defin edilecek. alındığına dair yorumlar yapıldığı gibi pijamaya benzetenler de oldu.  Hiçbir etnik ve yöresel objenin yer almadığı milli takımımızın kıyafeti çoğu kişi tarafından beğenilmezken, tekstil sektöründe öncü ülkelerden olan Türkiye’nin meşhur kumaşları, etnik desenleri ve motiflerinin olimpiyat kıyafetlerine işlenmemesi tepki topladı. Malezya, Moğolistan, Sri Lanka gibi ülkelerin sporcularının kıyafeti ise yöresel motifleriyle beğeni topladı.

O L İ M P İ Y A T4

AHMET HAKAN: "VAKKO YERLİ VE MİLLİDİR"

Sosyal medyadaki bu benzetmelerden sonra, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısında Vakko’ya sahip çıktı. Hakan şu ifadeleri kullandı: 

“Olimpiyat kıyafetleri tartışmasını Vakko tartışmasına dönüştürenler var. Vakko’nun diniyle İsrail’in yaptığı gaddarlıklar arasında paralellikler kurmak, Yahudi düşmanlığı yapmaktan başka bir şey değildir. Bakış açımızı bir kez daha ortaya koyalım: Soykırımcı katil olanlar, Yahudiler değildir. Soykırımcı katil olanlar, başta Netanyahu olmak üzere İsrail’i yönetenler ve onlara destek verenlerdir. Ayrıca Vakko... On yıllardır bu topraklarda faaliyet gösteren başarılı şirketlerimizden biridir. Bu toprağın şirketidir. Sonuna kadar yerlidir. Sonuna kadar millidir.”

Editör: Yaren Eryılmaz