AÖL (Açık Öğretim Lisesi) 1. dönem sınavlarına az bir zaman kaldı. MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) bünyesinde bulunan açık liselerde eğitim hayatlarını sürdüren öğrenciler, AÖL (Açık Öğretim Lisesi) sınavları hangi tarihte ve nasıl yapılacak, öğrenmek istiyor. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) duyurusu yapılan AÖL sınavı ile ilgili tüm ayrıntılar, Açık Lise sınav tarihleri ve Açık Lise sınav oturumları tarihleri belli oldu. 2023-2024 AÖL 1. dönem sınavları ne zaman yapılacak sorusuna yanıt verelim.

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından yayımlanan 2023-2024 AÖL sınav takviminde, “AÖL (Açık Öğretim Lisesi) sınavları ne zaman?” sorusunun cevabı bulunuyor.

AÇIK LİSE 1. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN?

Açık Lise 1. Dönem sınav tarihleri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafındanilan edildi.

23-24 Aralık tarih aralıklarında gerçekleştirilecek Açık Öğretim Lisesi sınavlarına ilişkin oturum bilgileri şu şekilde:

1. Oturum: 23 Aralık 2023 Cumartesi 10.00 (TSİ)

2. Oturum: 23 Aralık 2023 Cumartesi 14.00 (TSİ)

3. Oturum: 24 Aralık 2023 Pazar 10.00 (TSİ)

AÖL SINAVLARI YÜZ YÜZE Mİ, UZAKTAN MI YAPILACAK?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL), Mesleki Açık Öğretim Lisesi (MAÖL), Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi (AÖİHL) ve Açık Öğretim Ortaokulu’ndan (AÖO) oluşan Açık Öğretim Kurumları, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. Dönem Yazılı Sınavları, basılı evrakla, okul ortamında, yüz yüze 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

AÇIK LİSE SINAV GİRİŞ EKRANI VE SINAV GİRİŞ BELGESİ

Eğitim öğretim hayatlarını açık lisede sürdüren adaylar, 18 Aralık 2023 Pazartesi gününden itibaren Öğrenci ya da T.C. kimlik numaraları ve kullanıcı şifreleri ile Açık Lise ve Açık Ortaokulu sınav giriş belgelerini alabiliyor.

Açık Öğretim Liseleri sınavına girecek adaylar, fotoğraflı sınav giriş belgelerini https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresine girerek alabilecek.

Açık Öğretim Ortaokulu sınavlarına girecek adaylar ise fotoğraflı giriş belgelerini https://aionet.meb.gov.tr/OgrenciGiris.aspx resmi internet sayfasından edinebilecek.