ABDÜLLATİF ŞENER KİMDİR?

Abdüllatif Şener, Türk siyasetçi, ekonomist, maliyeci, akademisyen, TBMM milletvekili, eski başbakan yardımcısı, eski maliye bakanı ve Türkiye Partisinin kurucusudur. 26 Nisan 1954 tarihinde Yıldızeli/Sivas'ta dünyaya gelmiştir. Sivas İmam Hatip Lisesinden mezun olan Şener, 1977 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünde lisans eğitimini tamamlamıştır. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine bağlı Bolu Sevk ve İdarecilik Yüksekokulu'nda araştırma görevlisi olarak başladığı akademik kariyerine Gazi Üniversitesi'nde Maliye Teorisi alanında doktora yaparak devam etmiştir. İyi derecede Fransızca bilen Şener, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Abdüllatif Şener 1

ABDÜLLATİF ŞENER'İN YER ALDIĞI GÖREVLER

Abdüllatif Şener akademik kariyerinin ardından, 1991 yılında siyasete adım atmıştır. 2009 yılında Türkiye Partisi adına bir parti kuran Abdüllatif Şener, AK Parti ve CHP çatısı altında da siyasi yaşamını sürdürmüştür. Devlet bakanı ve başbakan yardımcısı olarak görev alan Şener, kamuoyunun yakından tanıdığı bir isimdir. 58. Hükûmet ve 59. Hükûmet'te devlet bakanı ve başbakan yardımcısı, öncesinde 54. Hükûmet'te maliye bakanı, TBMM 19. Dönem ve 20. Dönem Refah Partisi, 21. Dönem Fazilet Partisi, 22. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Sivas milletvekili olarak görev yaptı. En son 27. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Konya milletvekili olarak görevini yapmıştır.

Abdüllatif Şener Oğlu 2

BEDİRHAN ŞENER KİMDİR?

Bedirhan Şener, eski devlet bakanı ve başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener'in oğludur. Bedirhan Şener, dün akşam gündeme gelen cinayet haberinin ardından merak edilen bir isim oldu. Ancak eski bakan Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener'in hayatına ilişkin bir bilgi bulunmuyor. 

Abdüllatif Şener Oğlu 3

BEDİRHAN ŞENER ANNEANNESİNİ NEDEN ÖLDÜRDÜ?

Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener ile anneannesi Leyla Çetiner arasında Ankara'da ikamet ettikleri Ayrancı Mahallesi'ndeki evlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen olay sırasında Bedirhan Şener, anneannesi Leyla Çetiner'i silahla rehin aldı. Bu olay üzerine Abdüllatif Şener, evin bulunduğu sokağa çıkarak durumu polis ekiplerine bildirdi. Olayın seyri dolayısıyla bölgeye özel harekat polis ekibi de gönderildi. Bedirhan Şener, bu sırada anneannesi Çetiner'i silahla vurarak öldürdü. Bedirhan Şener, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Editör: Nurseli Fırat