ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için geri sayım sürüyor. Oynadığı filmlerle dünya çapında hayran kitlesi olan Leonardo DiCaprio, Demokratların adayı Kamala Harris'i destekleyeceğini açıkladı. 

TRUMP'I ELEŞTİRDİ

Ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio seçim hakkında yorumda bulundu. Başarılı oyuncu, "Donald Trump gerçekleri inkar etmeye devam ediyor. Bilimi inkar etmeye devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri'ni Paris İklim Anlaşması'dan çekti ve çevreyi koruma önlemlerini azalttı" dedi.

"HARRİS'E OY VERECEĞİM"

Usta aktör, "İklim değişikliği dünyayı öldürüyor ve ekonomimizi mahvediyor. Ekonomimizi, gezegenimizi ve kendimizi kurtarmak için cesur bir adım atmamız gerekiyor. Bu yüzden Kamala Harris'e oy vereceğim" diye ekledi.

"HARRIS İKLİM EYLEMİNE ÖNCÜLÜK EDİYOR"

DiCaprio, Harris'in "ABD tarihindeki en önemli iklim eylemine öncülük ettiğini, bunların arasında Enflasyon Düşürme Yasası'nın (IRA) da bulunduğunu" söyledi ve Harris'in 2050 yılına kadar sıfır emisyona ulaşma ve aynı zamanda gezegenimizi kurtarmaya da yardımcı olan yeşil bir ekonomi kurma hedeflerine dikkat çekti.

Editör: Hakan Mutlu