İsrail Ordusu, Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı operasyonun ardından Gazze ve Batı Şeria'ya saldırılarına devam ediyor. Söz konusu saldırıların ardından dünyanın çeşitli yerlerinde Filistin'e destek gösterileri düzenlenmeye devam ediyor.  ABD’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde düzenlenen Filistin'e destek gösterisinde İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi.

A A 20240727 35248074 35248069 A B D N I N S T O C K H O L M B U Y U K E L C I L I G I O N U N D E F I L I S T I N L E D A Y A N I S M A E Y L E M I D U Z E N L E N D I

‘YÜZLERCE ABD’Lİ SİYASETÇİ ALKIŞLAMIŞTI’

Eylemde Dror Feiler isimli Yahudi asıllı İsveçli aktivist, "Filistinlilere desteğimizi göstermek için buradayız çünkü buna her zamankinden daha fazla ihtiyaçları var." dedi. Filistinlilerin mücadelesinin 1947’den beri devam ettiğini belirten Feiler, "Ne yazık ki dünyada, özellikle de Batıda insanlar görmezden geliyor. İsrail’in yaptıklarını, soykırımı ve Gazze’deki eylemlerini kabul etmeyi seçiyorlar." diye konuştu. Netanyahu’nun ABD Kongresindeki konuşmasına da değinen Feiler, bunun, "Kongredeki en utanç verici konuşma" olduğunu söyledi. Feiler, "O 54 dakikalık utanmaz yalanlarla dolu konuşmayı, ABD’yi ve birçok konuda dünyayı yöneten yüzlerce Amerikalı siyasetçi alkışladı." ifadelerini kullandı.

Editör: Yağmur Kaya