Amerika Birleşik Devletleri'nin kalbi Washington D.C.'de, İsrail'in Gazze'ye yönelik harekatına dur demek ve ABD'nin bu ülkeye yaptığı yardımların kesilmesini talep eden kitlesel bir gösteri düzenlendi.

ÖZGÜRLÜK İÇİN YÜRÜYÜŞ

"Özgür Filistin İçin Ulusal Marş" teması altında, 450'den fazla sivil toplum kuruluşunun desteğiyle hayata geçirilen bu anlamlı eylem, kent merkezindeki Freedom Plaza Meydanı'nda saat 14.00'te start aldı. Filistin bayrakları ve destek sloganları eşliğinde yüz binlerce insanın şehir dışından ve içinden akın ettiği görüldü.

WASHINGTON'DA DEVRİMSEL BİR KATILIM

Etkinliğin düzenleyicilerinden ANSWER Koalisyonu'nun sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruya göre, bu etkinlik 300 binin üzerinde katılımcıyla ABD tarihinde Washington DC'de gerçekleşen en kalabalık Filistin destek mitingi olarak kayıtlara geçti.

ATEŞKESE VE DESTEĞE SON ÇAĞRISI

Etkinlikte barışı savunan Yahudi topluluklarının da aralarında bulunduğu konuşmacılar, Gazze'de derhal ateşkes ilan edilmesini ve Biden yönetiminin İsrail'e sağladığı yardımların durdurulmasını talep etti.

YÜRÜYÜŞ BEYAZ SARAY'A

Duygusal ve çarpıcı konuşmaların ardından kalabalık, Beyaz Saray'a doğru yürüyüşe geçti. Bu süreçte polisin geniş çaplı güvenlik önlemleri aldığı dikkat çekti.

ABD GENELİNDE FİLİSTİN'E DESTEK

Washington D.C. haricinde, New York, Los Angeles, Detroit ve Seattle başta olmak üzere ABD'nin dört bir yanında benzer dayanışma yürüyüşleri düzenlendi. Manhattan'daki Herald Meydanı'nda toplanan binlerce gösterici, trafik akışını kesintiye uğratarak Gazze'de bir an önce ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulundu.

BM BİNASI ÖNÜNDEKİ SON BULUŞMA

Daha sonrasında ise polisin aldığı güvenlik önlemleri altında, kalabalık Birleşmiş Milletler binasına doğru yürüdü. Burada atılan sloganlar ve yapılan konuşmaların ardından göstericiler herhangi bir olay yaşanmadan dağıldılar.

Kaynak: AA