Axios'a göre Gazze savaşının başladığı geçen Ekim ayından bu yana ABD ilk kez İsrail ordusuna silah sevkiyatını engelledi. Beyaz Saray konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

ABD, REFAH SALDIRISINDAN ENDİŞE DUYUYOR

Pentagon, Dışişleri Bakanlığı ve İsrail Başbakanlığı sorulara yanıt vermedi. Biden yönetimi, İsrail'in bir milyondan fazla yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı güney Gazze kenti Refah'ı işgal etmesinden büyük endişe duyuyor.

NETANYAHU'NUN AÇIKLAMALARI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, son günlerde İsrail ile Hamas'ın Gazze'de tutulan rehinelerin serbest bırakılması ve ateşkes konusunda anlaşmaya varıp varmamasına bakılmaksızın Refah'ın işgali emrini vermeyi planladığını belirten birçok açıklama yaptı.

"YALNIZ DURMAMIZ GEREKİYORSA, YALNIZ DURACAĞIZ"

Netanyahu, Pazar günü Holokost Anma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada Biden yönetimiyle gerginlikler yaşandığının imasını yaptı.

"Korkunç Holokost'ta, boş boş duran büyük dünya liderleri vardı; bu nedenle Holokost'tan alınacak ilk ders şudur: Eğer kendimizi savunmazsak, kimse bizi savunmaz. Ve eğer yalnız durmamız gerekiyorsa, yalnız duracağız. "dedi.

Editör: Halide Tonga