Sosyal Güvenlik Kurumu mevzuatına göre, eşi vefat eden kişinin erkek ya da kadın olmasına bakılmadan belirli şartlarda Ölüm aylığı alma hakkı bulunuyor. Ölüm aylığı bağlanırken kişinin evli olup olmadığına bakılıyor. Geride kalan eşin emekli ya da çalışan olması da maaş durumunu etkilemiyor. Yani bir kişi hem ölen eşinin ölüm aylığını hem de kendi maaşını alabiliyor.

Para N

3 MAAŞ ALMAK İÇİN KURUMLARA BAKILIYOR

Sabah gazetesi yazarı Faruk Erdem, Ölüm aylığı ile ilgili bilinmeyen detayları köşe yazısına taşıdı. Kocası ölen bir kadına kocasının sigortalık süresinin uygun olması durumunda gelir durumuna bakılıp bakılmadan Ölüm aylığı bağlandığını belirten Faruk Erdem, kız çocuklarına da evlenmedikleri ve çalışmadıkları sürece yetim aylığı verildiğini, erkek çocuklara ise öğrenci oldukları süre boyunca yani 25 yaşına kadar maaş bağlandığını dile getirdi.Faruk Erdem Ölüm aylığı konusunda en çok merak edilen O soruya da yanıt verdi. Çalışan bir kadının hem ölen kocasından hem de ölen babasından iki ayrı maaş alabileceğini belirten Faruk Erdem aynı zamanda kendi maaşıyla birlikte 3 maaş alabileceğini dile getirdi. Kurumlar farklı olmak şartıyla bu durumun geçerli olduğunu belirten Erdem, bazı durumlarda çift maaşın ödenebildiğini söyledi. 

Para 5

EN AZ 900 GÜN PRİM GEREKİYOR

Dul maaşı alabilmek için vefat eden sigortalının en az 900 gün prim ödemesi şartı bulunduğunu da belirten Faruk Erdem, Eskiden eksik günlerin borçlanma yöntemi ile tamamlanabildiğini ancak 2008’de değişen yasalarla birlikte bu durumun artık ortadan kaldırdığını ifade etti.