9. Yargı Paketi maddeleri ve gelişmeleri gündemde yerini aldı. Mahkum yakınları tarafından Adalet Bakanlığı 9. Yargı Paketi son dakika gelişmeler 24 Mayıs 2024 tarihinde araştırılıyor. Adalet Bakanı tarafından yapılan açıklamalarda, yeni yargı paketinin "cezasızlık" algısını ortadan kaldırmaya ve "yapanın yanına kar kalmaması" ilkesini güçlendirmeye odaklandığı vurgulandı. Peki 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, Meclis'e geldi mi? 9. Yargı Paketi'ne ilişkin Bakan Tunç'un açıklamaları..

Genel Af Çıkacak Mı Af Yasası 4

9. YARGI PAKETİ NE ZAMAN ÇIKACAK, MADDELERİ NELER?

TBMM, 16 Nisan Salı günü açıldı. Meclis’in öncelikli başlıkları arasında taşınması ruhsat gerektiren silahların yasadışı kullanımını engelleyen ve birinci sınıf emniyet müdürlerinin emeklilik yaşını 55’ten 65’e yükselten yasa teklifi ile kamuda sağlık alanında düzenlemeler içeren teklif, 9. Yargı Paketi, kripto varlıklar, turist rehberleri ve yol geçiş ücretleri, seyir güveliği ile gemi bağlama ücretlerini yeniden ele alacak teklifler yer alıyor.

9. Yargı Paketi maddeleri ve içeriği ile ceza indirimi beklentisi devam ediyor. Adalet Bakanı Tunç, 9. Yargı Paketi’yle ilgili açıklamalarda bulundu. 8. Yargı Paketi’nin yerel seçimler öncesi yasalaştığını anımsatan Bakan Tunç, 9. Yargı Paketi’nin taslak çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve 20’den fazla kanunda değişiklik içerdiğini söyledi.

Yılmaztunçç

Adalet Bakanı Tunç 9. Yargı Paketi'ne İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İnfaz kanununda bugüne kadar çok sayıda değişiklik yapıldığını hatırlatarak cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik çalışmaları daha önce de açıkladıklarını dile getirdi. Bakan Tunç, hükümlülerin topluma kazandırılmasının önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“İnfaz bittikten sonra suçlu cezaevinden tahliye olduktan sonra da bir meslek sahibi olsun bu konuda cezaevlerimizde İşyurtlarımız vasıtasıyla onları hem üretime destek anlamında hem de meslek kazandırma anlamında da önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Özellikle cezaevinden tahliye olduktan sonra onların ıslahı ve toplumda faydalı olmaları anlamında birtakım tedbirler uygulamaya yönelik düzenlemeler var.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya fenomenleriyle gündeme gelen denetimli serbestlik ve adli kontrol kararlarına yönelik bir soruya ilişkin de şu şekilde değerlendirmelerde bulundu:

“Adli tıp bağımsız bilirkişi kurumumuz, dolayısıyla orada raporları verecek olanlar da yetkin kişiler, kurul halinde çalışıyorlar. Adli tıbbın vereceği raporlar doğrultusunda hakimlerimizin, savcılarımızın verdiği kararlar söz konusu oluyor. Kişilerin talepleri olabilir ama bu talepler hukuki midir değil midir, adli tıbbın raporları bu konuda ne diyor, tüm bunlar hepsi değerlendirilerek yargımız tarafından verilecek kararlar. Son zamanlarda özellikle gerek suç gelirlerinin aklanması noktasında diğer mafya ve çetelerle mücadele anlamında emniyetimizin ve yargımızın önemli mücadelesi var. Bu mücadele 22 yıldan bu yana özellikle hükümetimizin, milletimizin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik şer şebekeleriyle, çetelerle mücadelesini hep beraber başından beri takip ediyoruz.”

Bakan Tunç, 9. Yargı Paketi’nde noterlik hizmetleri, soy bağının reddi, casusluk suçlarına ilişkin çeşitli düzenlemelerin yer alacağını dile getirdi. 9. Yargı Paketi maddeleri son dakika haberleri ve gelişmeleri ile takip ediliyor.

Editör: Nurseli Fırat