8 Ekim Salı MasterChef Türkiye yemek yarışmasının yayınlanan bu bölümünde kırmızı ve mavi takım yarışmacıları dokunulmazlık yarışını kazanmak için mücadele etti. Şeflerin tercih ettiği 7 bölge 7 ürün konseptiyle yarışmacılardan menülerin eksiksiz çıkarılmasını istedi.

Yarışmacılar ilk bölümde pirinç, fındık, nohut, peynir, kuzu, portakal, zeytin verilerek lezzetli yemekler yapılması istendi. Kırmızı takımda yer alan Nevzat, Kerem'i neden kaptan olarak seçtiğini açıkladı. Nevzat, "Bu öncelikle Kerem abinin çok istediği bir şeydi. Kaptanlık oyunları da zaten çok motive geliyordu. Onun dışında ben kendimce kolay gördüğüm bir şeyi sevmiyorum. O yüzden en beni zorlayabilecek rakiplerden birini seçmek istedim karşıma, hem de güzel bir rekabet örneği gösterebiliriz diye düşündüm" diye ifade etti.

67059659Ac0E445B2236565B

MASTERCHEF KEREM'DEN İDDİALI SÖZLER

Nevzat'ın açıklamaları sonrası Kerem söz alarak iddialı sözlerde bulundu. Kerem, "Bu yarışmada kimsenin beni karşısına kolay bir rakip olarak seçmesi mümkün değil. Ben herhangi bir etapta, herhangi bir yarışmada hiçbir zaman kolay rakip olarak görüldüğüme inanmıyorum. Kimsede o niyetle beni seçemez. Nevzat'ın beni seçerken kendisine zorlu bir rakip diye seçtiğini biliyorum. Çünkü aksini düşünmek mümkün değil" dedi.

67059666Ac0E445B2236565F

8 EKİM MASTERCHEF ELEME ADAYLARI KİM?

Nigar, Beyza ve Ezgi'nin cezası yemeklerin ardından belli oldu.  Bireysel dokunulmazlığı kazanan Emre, ilk eleme adayı olarak Eda’nın adını verirken, Takımından en fazla oy alan Nigar da ikinci eleme adayı oldu.

MASTERCHEF DOKUNULMAZLIK KİM KAZANDI?

Masterchef Türkiye’de oynanan haftanın ilk dokunulmazlık oyununu kazanan takım, Kırmızı Takım oldu. bireysel dokunulmazlığı kazanan isim ise, Emre oldu. 

6705A197Ac0E445B2236568F

ELEME ADAYLARININ CEZALARI BELLİ OLDU MU?

Reçete okuyan Nigar ve Ezgi'nin bireysel dokunulmazlık oyununa 5 dakika geç başlayacağını Somer Şef açıkladı. Beyza ise takım olarak kazandığı için, oynayacağı ilk bireysel dokunulmazlık oyununda 5 dakika geç başlayacağını belirtti.

MAVİ TAKIM YEMEĞİ YAPMAYI UNUTTU

Mavi Takım yarışmacılar için verilen süre sona erdikten sonra Nevzat, portakalı kimseye vermediğinden dolayı bir yemeği yapmayı unuttu. Nevzat tüm suçun kendinde olduğunu belirterek takımından özür diledi.

Editör: Rahime Özbey