Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından bu yıl 76'ncısı düzenlenen Emmy Ödülleri, Los Angeles'taki Peacock Tiyatrosu'nda gerçekleşen görkemli törenle sahiplerini buldu. Birbirinden ünlü isimlerin katıldığı gecede, kırmızı halıda şıklık yarışı yaşandı.

BİR İLKE İMZA ATTI

Shōgun, 18 ödülle Emmy tarihinde bir ilke imza attı. Dizi, tek seferde 18 Emmy ödülü kazanan tek yapım olarak tarihe geçti. 

BİR İÇ SAVAŞI ANLATIYOR

1600 yılında Japonya'da, yüzyılı belirleyen bir iç savaşın şafağında geçen tarihi-drama dizisinin oyuncuları Hiroyuki Sanada ve Anna Sawai oyunculuk ödüllerine layık görüldü. 

James Clavell'in aynı adlı romanına dayanan Shogun, 1980'lerde Emmy kazanan mini dizinin yeniden uyarlanması... 1600'lü yılların Japonya'sında geçen dizide, Anna Sawai, Lady Mariko rolünde yer alıyor. Mariko, Lord Toranaga (Hiroyuki Sanada) için tercümanlık yapma görevine getirilirken, Japonya topraklarına ayak basan İngiliz gemi kaptanı John Blackthorne (Cosmo Jarvis), savaş hazırlığı yapan Japon toplumuna ayak uydurmaya çalışıyor.

EN İYİ KOMEDİ DİZİSİ ÖDÜLÜ

Hacks ise en iyi komedi dizisi ödülünü kazandı. Baby Reindeer ve The Bear 4'er ödül alarak gecenin öne çıkan diğer yapımları oldu.

Editör: Ceyda Taylan