İçişleri Bakanlığının öncülüğünde, Ali Yerlikaya'nın yönetiminde son günlerde 74 farklı ilde gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlarla 1454 adet ruhsatsız silahın yanı sıra 37 adet uzun namlulu tüfek ele geçirildi. Operasyonların ardından 2 bin 368 kişi hakkında işlem yapıldı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, halkın güvenliği için organize suç örgütleriyle ve bu gruplara silah sağlayanlarla ne kadar kararlı bir şekilde mücadele edildiğini vurguladı.

Bu mücadelenin bir parçası olarak, son dört gün içinde 74 ilde yapılan baskınlarda 1284 ruhsatsız tabanca, 170 adet av tüfeği ve 37 uzun namlulu silahın güvenlik güçleri tarafından ele geçirildiğini ifade eden Yerlikaya, bu operasyonlar neticesinde 2 bin 368 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Yerlikaya, başarılı bir şekilde yürütülen operasyonlarda emeği geçen tüm emniyet ve jandarma personeline teşekkürlerini ileterek, "Halkımızın endişe etmemesi için ruhsatsız silah satanlarla ve bu illegal yollarla silah edinenlerle olan savaşımız sonuna kadar devam edecektir." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA