Sağlıklı yaşam alışkanlıkları kapsamında dengeli beslenme yer alıyor. Son yıllarda giderek yaygınlaşan bazı doğal kürler ile hayat kalitenizi artırabilir hatta kilo bile verebilirsiniz. Peki ama nasıl? İşte detaylar... 

KİLO VERMENİZE YARDIMCI OLACAK 

Ağır diyetler ve yorucu egzersizler olmadan kolayca kilo vermeye ve sağlıklı şekilde yağ kaybetmeye yardımcı olan bu doğal kür sadece iki malzeme içeriyor. Hem basit hem etkili bir doğal yöntem olan bu kür zayıflamanın püf noktası sayılıyor. İşte bir haftada 7 kiloya kadar zayıflatan doğal kür:Yoğurt düşük kalorili oluşu ile kalori açığı oluşturur. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandıran probiyotik yapısı ile kolayca kilo vermeyi sağlar. Yoğurdun sağlıklı yapısına bir diğer kilo vermeye yardımcı besin olan hurma eklendiğinde ise hızlıca zayıflamaya başlayabilirsiniz. Hurmanın içerdiği doğal şeker asitleri ve diyet lifleri kalori yakımını destekleyecektir. 

1 HAFTADA BÜYÜK DEĞİŞİM 

Bu doğal yöntemden faydalanmak için sabah güne 7 adet hurma ve 3 yemek kaşığı yoğurt tüketerek başlayabilirsiniz. Yanına 1 bardak da su içerseniz etkilerini çok daha hızlı görebilirsiniz. Yoğurt ve hurma kürünün zayıflatma etkisi şu şekidle karşımıza çıkıyor: Hurmanın lif açısından zengin olması sindirimi kolaylaştırır ve bu şekilde daha hızlı kalori yakmanızı sağlar. Aynı zamanda yine lifler bakımından zengin yapısı sayesinde uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır. Hurmayı limon ile birlikte tükettiğinizde hurmanın içeriği lifler ve yoğurdun içerdiği doğal probiyotikler bir araya gelerek bazal metabolizmayı fazlasıyla hızlandıracaktır. Eğer bu karışımı hazırlarken ev yapımı yoğurt kullanır ve kürün yanında 1 bardak su içerseniz 1 haftada oluşan değişime siz bile şaşırabilirsiniz. 

Editör: Yağmur Güzel