Isparta'nın Senirkent ilçesine bağlı Büyükkabaca köyünde yaşayan Pakize Tola'nın 1969'daki vefatından sonra, geride kalan taşınmaz 20 mirasçı arasında 55 yıl boyunca paylaşılamadı. Mirasçılar, taşınmazın paylaşımı için arabuluculuk merkezine başvurdu. Sorun, arabulucu avukata tevdi edildi ve taraflar, telekonferans sistemi ve yüz yüze görüşmelerle 3 hafta içinde çözüme kavuşturuldu.

KISA BİR SÜREDE BÜTÜN ORTAKLARA ULAŞILDI

Taraflardan Ali Enver Tola, uzun süredir uyuşmazlık yaşadıklarını belirterek, "Pek çok arsamızda üçüncü ve dördüncü şahıslarla ortaklığımız vardı. Uzun süredir dava açılması düşünülüyordu fakat bu süreçlerin çok uzun olması ve yüksek maliyetler doğurması neticesinde dava açılmamıştı. Kısa bir süre önce arabuluculuk makamına başvurduk. 3 hafta gibi kısa bir sürede bütün ortaklara ulaşıldı. Maliyetsiz bir şekilde uzlaşma sağlandı. Bu durumdan son derece mutlu olduk" ifadelerini kullandı.
Taraflardan Ahmet Kemal Bayhan da sürecin 1969'dan beri devam ettiğini, sorunun haftalar içinde çözülmesinin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Bayhan, "Arabulucu avukatımızın da gayretiyle devletimizin bu yöntemi ortaya koymasıyla çok büyük maddi manevi sıkıntılardan kurtulduk. İnşallah devamı da tüm sülaleler için ve bizim kalan işler için bekliyoruz. Arabuluculuğu herkese tavsiye ederiz. Kendi kalan işlerimizi de bu yolla devam ettireceğiz"
dedi.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu