Olay Japonya'nın Osaka şehrinde yaşandı. 60 yaşındaki Katsunori Onada cumartesi günü evinin önünde yaşanan bir anlaşmazlık ile ilgili polise bilgi verdiği sırada, annesinin 5 yıl önce öldüğünü ve cansız bedenin evde olduğunu ağzından kaçırdı. Onada'nın bu söyledikleri ve şüpheli hareketleri, ekiplerin dikkatini çekti. Müstakil evde arama yapan polis, ikinci kattaki yatak odasında yaşlı kadının cesediyle karşılaştı.

5 Yil Olen Annesinin Cesediyle Yasadi 816304

SORGUDA İTİRAF ETTİ

Gözaltına alındıktan sonra olan biteni itiraf eden Onada, 2019 yılının Eylül ayında ölen annesinin cansız bedenini yaklaşık 5 yıl boyunca evde sakladığını söyledi. Onada sorguda, "Annem bir gün yemek yemeyi bıraktı ve sonrasında öldü. Ben de çok fazla soruna neden olacağını düşündüğüm için cesedi ikinci kattaki yatak odasında bıraktım” dedi.

152142 Ykeg Cover

EMEKLİ MAAŞI ŞÜPHESİ

Katsunori Onada, sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili detaylı soruşturma başlatan polis, Onada'nın annesi Tomiko Onada'nın emekli maaşını bankadan çekmeyi sürdürebilmek için ölümünü resmi makamlara bildirmediği ihtimali üzerinde duruyor.