Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesinde düzenlenen hava harekatında 4 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

F16 Pkk Operasyon 21062024 (3)

KAÇACAK YER YOK

Bakanlık, teröristler için kaçacak yer olmadığını vurgularken, operasyonların hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

F16 Pkk Operasyon 21062024 (2)

OPERASYONLAR SÜRECEK

Açıklamada, "Teröristler için güvenli yer kalmayacak. Kandil bölgesinde tespit edilen 4 PKK'lı terörist hava harekatı ile etkisiz hale getirildi. Operasyonlarımız hız kesmeden sürecek." ifadeleri kullanıldı.

F16 Pkk Operasyon 21062024 (4)

DÜN VE BUGÜN, İÇİŞLERİ VE MSB’DEN SAYISAL UYUM!

Dün Kahraman Jandarma Özel Harekat (JÖH) tarafından bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen Bozdoğan-43 operasyonlarında 5 terörist etkisiz hale getirilmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, etkisizleştirilen teröristlerden 1’inin kırmızı, 3’ünün ise turuncu kategoride olduğunu bildirmişti. Birkaç saat sonra Milli Savunma Bakanlığı da (MSB) kahraman Mehmetçiğin, Irak'ın kuzeyinde silahlı insansız hava araçlarıyla yerleri tespit edilen bölücü terör örgütü PKK mensubu 5 teröristi etkisiz hale getirdiğini duyurmuştu. Bu sabah ise İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şırnak’ta 1’i turuncu 2’si gri 4 teröristin etkisizleştirildiğini açıklamıştı. Yine birkaç saat sonra MSB 4 teröristin etkisizleştirildiğini duyurdu.

Jandarma Pkk Operasyon 21062024