SSK ve BağKur emeklilerinin maaşlarına yıl başında 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacak, memur ve Emekli Sandığı emeklilerine ise toplu sözleşme zammının yanı sıra enflasyon farkı oranında zam verilecek. Bu kapsamda Temmuz, ağustos, eylül, ekim, kasım ve aralık ayı enflasyon rakamları büyük önem taşıyor. TÜİK 3 Ekim’de eylül ayı enflasyonunu açıkladı. Peki, 3 aylık enflasyonla memur ve emekli zammı ne kadar? İşte Temmuz, ağustos, eylül enflasyon rakamları ve zam oranları

Para A-3

TÜİK EYLÜL AYI ENFLASYON VERİLERİNİ AÇIKLADI

Türkiye İstatistik Kurumu 3 Ekim Perşembe günü saat 10:00’de eylül ayı enflasyon verilerini kamuoyu ile paylaştı.

Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre aylık enflasyon eylülde yüzde 2.97 olurken, yıllık bazda enflasyon yüzde 49.38 olarak gerçekleşti.

Para J-1

3 AYLIK ENFLASYONLA MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI NE KADAR?

2025 yılında memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam için enflasyon rakamları başat rol oynuyor. Zira SSK ve BağKur emeklisine sene başında 2024 yılının ikinci yarısında elde edilen enflasyon rakamları oranında zam verilecek.

Memur ve Emekli Sandığı emeklisinin maaşlarına ise 7. Dönem toplu sözleşme kararlarına göre yüzde 5 zammın yanı sıra 6 aylık enflasyon farkı oranında bir ek zam daha verilecek. Bu kapsamda enflasyon rakamları memur ve emeklilerin tümü için hayati önem taşıyor.

Para N-2

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre Temmuz ayı enflasyonu yüzde 3.32, ağustos ayı enflasyonu yüzde 2.47, eylül ayı enflasyonu ise yüzde 2.97 olarak açıklandı.

Böylelikle SSK ve BağKur emeklisine üç aylık enflasyona göre yüzde 8.76 oranında zam çıkarken,

Memur ve Emekli Sandığı emeklisine enflasyon farkı yüzde 3.76 oranında oldu. 

Editör: Şenay Yurtalan