Ortadoğu’da İsrail’in Hamas’ı öldürmesiyle gerilimin hat safhaya yükselmesi, ABD’de de seçim süreçleri, FED ve Çin faiz indirimleri brent petrol fiyatlarında ani dalgalanmalara neden oldu. Yaşanan bu dalgalanmalar, akaryakıtta benzin, motorin ve LPG fiyatlarının sık sık değişmesine neden oldu. Bu nedenle 24 Ekim benzin indirim veya benzin zammı olup olmayacağı merak edildi.

Motorin-3

AKARYAKIT FİYATLARINDA BENZİN, MOTORİN, LPG ZAM NE KADAR?

Yapılan son zamlarla birlikte 25 Ekim 2024 Cuma gününden itibaren geçerli olacak şekilde motorine 0,84 TL zam yapılması bekleniyor. Benzine ise dün 1 lira zam yapılmasının beklendiği belirtilmişti.

BENZİNE 3 GÜN ÖNCE İNDİRİM YAPILMIŞTI

Geçen 3 gün akaryakıta yapılan çifte indirim ile benzine 1,87 TL, motorine ise 1,65 TL indirim yapılmıştı. Araç sahipleri bu haberle sevinirken akaryakıta yine zam yapılacağı bildirildi.

Benzin-3

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI KAÇ TL?

Güncel 24 Ekim akaryakıt fiyatları şu şekilde;

  • İstanbul'da motorin litre fiyatı 41 lira 91 kuruş,

  • Benzinin litre fiyatı 42 lira 86 kuruş

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Editör: Rahime Özbey